Bemerítések Kisújszálláson

3728

A kisújszállási baptista gyülekezet életében rendkívüli esztendő volt 2018, hiszen kétszer is megmozdult a bemerítőmedence vize. Április 1-én Bögös Levente, november 11-én pedig Szász Anna Zsófia újjászületésének öröme járta át a gyülekezet szívét. Mindkét fiatal őszintén tett bizonyságot megtéréséről és Jézus Krisztusba vetett hitéről.

Levente (19) a 2017-es Tiszántúli Kerületi Gyermek- és Családi Táborban hallotta meg Isten szeretetének hívását és jutott arra a döntésre, hogy átadja életét az Úrnak. A középiskolai évek alatt „tékozló fiúként” távol került a mennyei Atya házától, sokkal fontosabb volt számára, hogy a világhoz igazodjon, mint Isten akaratához. A tábor egyik esti istentiszteleti alkalmán új értelmet nyert számára Jézus halála. Felismerte, hogy Krisztus tökéletesen szent életét adta az ő bűnös életéért, és ott a kereszten érte is vállalta a legnagyobb szenvedést, a teljes elutasítottságot. Ráébredt arra is, hogy Jézus Krisztus elfogadásával semmit nem veszít el a bűnein kívül.

Zsófi (18) életében is meghatározóak voltak az előbb említett táborok, újból és újból azzal az elhatározással zárta ezeket a heteket, hogy hűséges lesz az Úrhoz, engedelmes lesz neki. Sajnos rövid időn belül mindig azzal szembesült, hogy a tűz alább hagyott, a vágy elmúlt. A 2018-as tábor más volt. A péntek esti ifjúsági alkalmon Isten Lelkének különös kiáradását élhették át a fiatalok. Többen szembesültek bűneik súlyával, és mély bűnbánatra jutottak. Zsófi is megvallotta bűneit az Úrnak, és kérte a szabadulást. Bizonyságtételében őszintén beszélt múltjáról, mert tudta, hogy az Úr már megbocsátott neki.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy gyülekezetünk két fiatalja elfogadta az örök élet ajándékát. Hisszük, hogy a Szentlélek továbbra is végzi újjáteremtő munkáját köztünk, és újabb életváltozásokat láthatunk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!