A pandémia miatt egy évvel később adatott meg, hogy folytatódjon a „Férfi a pályán” országos baptista férfitalálkozó. A hatodik alkalommal megrendezett alkalom előadásai, bizonyságtételei Isten magasztalásáról szóltak, megmutatva, hogy van élet a Covid után.

Fotó: Mórocz Márk

A balatonszárszói SDG konferencia-központban szombaton reggel szeretettel, csokival és persze forró kávéval várták a találkozóra érkező férfi testvéreket. A 10 órakor kezdődő alkalom zenei szolgálatában Révész Dániel és csapata vezette a több mint száz férfit. A közös dicsőítés készítette szívünket, lelkünket az Istennel való találkozásra. Délelőtt Durkó István MBE missziói igazgató testvér a keresztény férfi kihívásairól szólt. A hívő férfi legfontosabb feladatai: 1. Istenben kell bízni! 2. Vezetni kell! 3. Szeretni kell! Elhangzott a kérdés: Neked ezek közül melyik a legnehezebb? Kis csoportokban imádkoztunk egymásért, magunkért.

Fotó: Mórocz Márk

A délelőttben még Dani Zsolt, a szentendrei gyülekezet lelkipásztora beszélt a gyülekezetük és a város kapcsolatairól. Az elhangzott jó példák sok gyülekezetnek adhattak ötletet és bátorítást arra, hogy merjenek szolgálni a város felé.

Ebéd előtt kiscsoportokban beszélgettek a résztvevők arról, hogyan élték meg a járványt, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük.

Fotó: Mórocz Márk

A délutáni műhelymunka során először Fancsali Gábor szállodaigazgató beszélt arról, hogy a pandémia következtében kialakult válságot a szállodában hogyan oldották meg, miközben megtartották a munkatársaikat is.

Berényi Richárd barista bevezetett bennünket a kávézás mélységeibe, hogyan kerül a kávé a csészébe. Beszélt missziójáról, amit a szenvedélybetegek között végez, illetve hogyan lehet a kávézással közösséget, kapcsolatokat építeni.

Baldauf Richárd informatikus, programozó akadémiai szinten beszélt a programozás, szoftverfejlesztés és Isten kapcsolatáról.

Dr. Cserháti Zoltán szemész szakorvos „A szem a lélek (és a test) tükre” című előadásában bepillantást kaphattunk a szemészorvos mindennapjaiba. Hallhattunk a szemészet kihívásairól a járvány idején és utána.

Fotó: Mórocz Márk

A műhelymunka előadásai után jó beszélgetések alakultak ki az előadók és a résztvevők között. A beszélgetések a finoman elkészített malacvacsora alatt is folytatódtak.

Szombat este Papp János MBE-elnök testvér az igehirdetésében beszélt arról, hogy a férfiak a gyülekezet és a társadalom oszlopai. Üzenet volt, hogy nem üres teher hordozására alkalmatlan „díszoszlopokra” van szükség, hanem erős, szilárd oszlopokra. Isten tud erre felkészíteni minden hívő férfit.

Fotó: Mórocz Márk

A konferencián gyűjtést tartottunk, az összegyűlt 350.000 Ft a kárpátaljai missziók részére került elküldésre.

Vasárnap reggel kiscsoportokban folytatódott a beszélgetés és imaközösség.

Délelőtt Perlaki Csaba informatikai mérnök bizonyságtételében beszélt arról, hogy krízissel minden ember szembetalálkozik az életében, erre pedig fel lehet és fel kell készülni. Isten ígérete ma is a miénk: „Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.” (Zsolt 50,15)

Fotó: Mórocz Márk

Varga László MBE-főtitkár testvér igehirdetése zárta a konferenciát. A kapcsolatok fontosságáról beszélt, melyek a gyülekezetben és azon kívül részei az életünknek. A kapcsolatokért áldozatokat kell hozni. Időt, anyagiakat kell belefektetni, önmagamat pedig hátrébb sorolni.

„Mózes azt mondta: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!” (2Móz 33,15)

Ezzel az igével indultunk otthonainkba, gyülekezeteinkbe.

MBE Férfimisszió