Férfi a pályán 5. Országos Baptista Férfitalálkozó – beszámoló

A férfi kultúrája

3437

Ebben az évben a testi, lelki és szellemi egészségünk volt a téma. A mindennapi élet küzdelmeiben hogyan találom meg az egészséges egyensúlyt a családomban, munkámban, szolgálatomban és Istennel való személyes kapcsolatomban.

Miért van az, hogy mi férfiak egy hőemelkedéstől is nagyon betegek tudunk lenni? Ugyanakkor egy halálos betegség vagy kór miatt sem megyünk rögtön orvoshoz, ha nem akadályoz bennünket a munkánkban.

Miért mondja egy férfi, hogy csak akkor megy orvoshoz, ha odavonszolja a család?

Nagyon nagy felelőssége a férfinak, hogy lelki és testi értelemben is egészséges legyen, hogy be tudja tölteni a küldetését a családban, munkájában és szolgálatában.

Napi egy óra mozgás nemcsak az orvosnál töltött időt rövidíti le, de hosszú távon is jót tesz az egészségünknek.

Az országos férfitalálkozón előadásokat hallhattunk arról, hogy a generációk hogyan élnek és férnek meg egymás mellett, hogy tudja egy idősebb megérteni a fiatalt. Orvosi és vállalkozói szemmel bepillantást kaptunk, hogy milyen veszély fenyegeti a férfiakat, amennyiben nem figyelnek és vigyáznak a testi egészségükre.

Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettünk a lelki egészségünkre is.

Hálásak vagyunk Halász Attilának, Kulcsár Zolinak, Fancsali Gábornak és Reimer Attilának a nagyszerű előadásokért.

A férfitalálkozónak a balatonszárszói SDG-központ adott otthont. A műhelymunkák bepillantást adhattak egy orvos hétköznapjaiba, egy kertépítő vállalkozó nem hagyományos munkájába, és megismerhettük a Keresztény Motorosok misszióját. A műhelymunkák után a hamburger és kürtős kalács tette emlékezetessé a hétvégénket.


A Férfi a pályán találkozó idei előadásai:

Szellemi egészségünk – Reimer Attila előadása

Reimer Attila, teológiát is végzett mérnök, projektmenedzser az autóiparban. Vezetőképzéssel és gyülekezeti tanácsadással szolgál. Felesége Reimer Márta pasztorálpszichológus, 34 éve házasok, 3 már házas felnőtt gyermekük és 4 unokájuk van. Magyarországon a Baptista Szövetség Eklézsia munkacsoportjában szolgál mint gyülekezeti tanácsadó. Teológiai mester fokozatot kapott Missziológia szakon a University of South-Africa egyetemen. Nemzetközi vezetői konferenciákon előadó (Németország, Dél-Afrikai Köztársaság, Paraguay, Belgium). Projektmenedzsmentet tanít német nyelvterületen egyházi, szociális és karitatív szervezetek szakmai vezetőinek, a hatékony munkavégzés elősegítésére. Szeret feleségével utazni és az egyre növekvő családdal nyáron a balatonon nyaralni. Szerinte Balatonszemes az egyik legjobb hely a világon. 🙂
A férfi egészsége a mindennapi kihívásokban – Fancsali Gábor előadása

Fancsali Gábor vagyok, 1973-ban születtem, Pestszentimrén élek a feleségemmel Mónikával és két lányunkkal Lizával (17) és Grétivel (13). 18 éves koromban tértem meg és az ifjúsági misszió iránt érzek elhivatottságot. Emiatt két ifjúsági missziós szervezetnek a kuratóriumában szolgálok, az egyik a REMA, a másik pedig a Fiatalok Krisztusért (YFC). Ez utóbbinak hét éven keresztül voltam korábban a vezetője. A mindennapokban egy négycsillagos wellness szállodát igazgatok, de előfordul az is, hogy szállodákat minősítek a Hotelstars rendszerében. Bibliaoktató és közgazdász végzettséggel rendelkezem és azt tartom hogy a tanulás egy egész életre kiterjedő folyamat. Szabadidőmben rendszeresen sportolok, elsősorban focizok, de úszni, kerékpározni és kirándulni is szeretek.
A férfi orvosi szemmel – dr. Kulcsár Zoltán előadása

Kulcsár Zoltán vagyok, 33 éves. Szentendrén élek, gyönyörű feleségemmel és három fiammal Olivérrel (8), Marcival (5) és Áronnal (3). 2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2016-ban aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos lettem. Nyolc éve dolgozok egy fővárosi kórházban, ahol a munkám során vagy műtőben végzek altatást, érzéstelenítést, vagy az intenzív osztályon dolgozom kritikus állapotú betegekkel. Nagyon sok beteggel, hozzátartozóval találkozom nap mint nap életük sokszor legnehezebb, legrémisztőbb vagy legszomorúbb perceiben. Ezek a találkozások sokat változtattak rajtam, és azon ahogy itt a földön töltött időnkről gondolkodtam. A célom az, hogy mindent megtegyek azért hogy véget nem erő tanulással egyre jobb legyek a munkámban és egyre több embernek tudjak segíteni. Viszont még fontosabb lenne hogy egyre többen tudatosan foglalkozzanak az egészségükkel, vagy betegségeikkel és így a segítségnyújtás amit adni tudunk ne megkésett időben történjen meg.
Fiatalok fejlődése– Halász Attila előadása

Halász Attila vagyok a Fiatalok Krisztusért Alapítvány vezetője. Feleségemmel Szentendrén élünk, első gyermekünk érkezését október végére várjuk. Életem nagy részét az ifjúsági misszió tölti be. A gimnáziumot befejezve a Baptista Teológiai Akadémián folytattam tanulmányaimat misszió szakon, emelett a Szentendrei Baptista Gyülekezet ifjusági vezetőjeként szolgáltam. 2017 szeptemberében, feleségemmel Kárpátaljára, Kígyósra költöztünk 1 évre, ahol gyerek és ifjúsági munkát végeztünk, és egy napközis központ elindításában vettünk részt. Hazaköltözésünk óta a Fiatalok Krisztusért Alapítványnál végzem missziós feladataimat, emellett a gyülekezetünk ifjúsági központjában, az Offline Centerben segítek a gyerek és ifjúsági programok szervezésében.

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!