Ez az a nap! 2017

2484

2017. május 27-én ismét zsúfolásig megtelt fiatalokkal a Budapest Sportaréna. Köszönet a már 17 éve töretlenül felívelő „Ez az a nap!” rendezvénysorozat ötletgazdájának és alapító igazgatójának, László Viktornak, az Aliansz alelnökének, aki évről éve nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel végzi munkatársaival együtt ezt a felekezeti határokon átívelő, igen fontos ifjúságmentő missziómunkát.

Ebben az évben a Szentlélek megjelenéseinek szimbólumai közül a mennyei „tűz” került a felekezetközi rendezvény fókuszába: „Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre, és mennyire szeretném, ha már lángolna!” (Lk 12,49)

Testvéri beszélgetés

Az Ez az a nap! rendezvény programjában emlékezetes pillanat volt, amikor a Szentlélek tüzének bűntől megtisztító jelenlétéért és egész nemzetünkre kiáradó kegyelméért imádkoztunk együtt az emelvényen különböző felekezeti háttérből érkező keresztény vezetők és képviselők nemzeti imádságunk, a Himnusz eléneklése után, a képen látható sorrendben:

Erdő Péter (római katolikus bíboros), Steinbach József (református püspök), Szebik Imre (korábbi evangélikus püspök), Mészáros Kálmán (korábbi baptista elnök), Pataky Albert (pünkösdi elnök), Bánki Lajos (lelkipásztor, Golgota gyülekezet), Szuhánszky Gábor (metodista lelkipásztor) László Viktor, az Ez az a nap! főszervezőjének vezetésével.
Az előkészítő imaközösségben és a fiatalok bátorításában D. Szabó Dániel (református), Győri János Sámuel (evangélikus), Szeverényi János (evangélikus), Perjesi István (Agapé gyülekezet) és Pintér Imre (pünkösdi) lelkipásztorok és felekezeti képviselők vettek részt.

Isten adja további áldását erre az Isten országáért végzett fontos szolgálatra! Soli Deo gloria!