Életre szóló hitvallás

Bemerítési istentisztelet a debreceni Trinity Baptista Gyülekezetben

2030

A mennyei történetírás szempontjából meghatározó eseménybe kapcsolódhattunk be a Trinity Baptista Gyülekezetben 2018. november 11-én.

Két tizenéves, Vincze Olivér és Kőszegi Kincső, valamint egy fiatal házaspár, Kovács Attila és Kovácsné Rácz Szilvia a szívükben valósággá vált krisztusi igazságot élhették meg bemerítkezésük által. Személyes tanúskodásuk Jézus Krisztus szeretetéről és erejéről, a szívükben letisztult önátadás, a hitvallásukban a bátorság, a szemükben az öröm és a megilletődöttség olyan megtapasztalás volt nekünk, melynek köszönhetően újra megélhettük Krisztussal és az ő jelenlétében egymással is a legmélyebb összetartozást.

Ünnep, hogy a hívő családban nevelkedő gyermek megtapasztalásai, a tizenéves nagy kérdésekre megtalált válaszai, az önpusztításban megtört keresései vagy a gyülekezetben érzett szeretet és hála egy alig ismerős Isten iránt megtermi a gyümölcsét. Ünnep a csoda, ahogyan a bennünk Isten után vágyakozó lelket megragadja Krisztus önfeláldozása, és megérkezik az Isten országába.

Szemünk láttára, találkozásaink helyén, a debreceni Trinityben történtek és történnek mindezek, itt és most, mégis a mennyei történetírás örök jelenében.

Megosztás