2500 csomag tartós élelmiszert osztanak szét a napokban a vecsési baptisták Pest megyei településeken a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került idős embereknek. Az öt raklapnyi, 1,2 millió forint értékű segély kiosztását a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet segélyezési szakemberei végzik. 

A csomagok egy részét a mai napon adták át Péteri község polgármesterének. A településen eddig főként hitéleti programokkal jelen lévő gyülekezet ezúttal az önkormányzat szociális munkájához járulhatott így hozzá, az osztást a helyi önkormányzat koordinálja.

A baptisták pénteken Gödöllőn, szombaton pedig Szigethalmon osztanak élelmiszercsomagokat a rászorulóknak a helyi Omega Gyülekezetekkel közösen.

A vecsési baptisták a segélyezési munka folytatását tervezik, melyhez elkülönítettek egy bankszámlát.

„Nagy tapasztalatokkal rendelkező, hazai és külföldi krízishelyzetekben edződött segélymunkáscsapatunk van, akik pontosan tudják, hogyan kell veszélyhelyzet idején karitatív munkát végezni. Készen állunk arra, hogy tovább folytassuk a tartós élelmiszerek eljuttatását a rászorulóknak” – nyilatkozta Téglási Lajos baptista lelkipásztor, hozzátéve, hogy akkor tudnak eredményesen segíteni, ha anyagi támogatást kapnak magánszemélyektől és keresztény gyülekezetektől.

A vecsési baptisták a segélyakcióra elkülönített bankszámlára várják az adományokat (az adományozókat kérik, hogy tüntessék fel a közleményben: Segélyezés).

Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet
Számlaszám: 65100091-11387664
SWIFT: TAKBHUHB
IBAN:  HU82 6510 0091 1138 7664 0000 0000


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!