Személyesen is átadásra került a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiéniai Központjának a májusban megrendezett A nagy utazás nőkonferencia karitatív projektje során gyűjtött 750.000 Ft-os támogatás.

Közösségünk nőtagjai nevében a Baptista Női Misszió vezetői személyesen is kifejezték nagyrabecsülésünket dr. Rigler Ilona főorvos asszonynak azért a hiánypótló munkáért, amit munkatársaival együtt a gyerekek lelki egészségéért végeznek, és az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány során tanúsított helytállásáért.

A Faludi utcai Mentálhigiéniai Központban tavaly 16.000 esetben kaptak a gyerekek lelki segítséget az ott dolgozó munkatársakon keresztül. Sok gyerek érkezik hozzájuk más intézményekből is konzultációra, diagnózisért. Mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek a lehetőségekhez képest – akár az egészségügyi kereteket meghaladóan is – a legjobb segítséget kapják. Jelenleg is épp egy egész hetes mentálhigiénés tábor zajlik tinédzsereknek.

Az adományt diagnosztikai eszközök beszerzésére fordítják. Mivel gyerekekkel dolgoznak, az egyik leghatékonyabb játékterápiás eszközük a Világjáték, amiből jelenleg csak egyetlenegy áll rendelkezésükre, így a munkatársak csak előre egyeztetve tudnak alkalmanként a gyerekekkel abban a terápiás szobában dolgozni, ahol ez a játék található. Most a baptista nők adományából egy újabb Világjátékot is be tudnak szerezni majd.

Köszönjük mindazoknak, akik támogatásukkal is hozzájárultak ehhez!

Ezúton köszönjük a Baptista Szeretetszolgálatnak is, hogy segített az online adománygyűjtésben, és az összegyűlt közel 650.000 Ft-os összeget kiegészítette.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!