Fiatal pásztor- és gyülekezetplántáló-feleségekkel találkoztunk február 5-én, szombaton a Jelen gyülekezetben a Baptista Női Misszió szervezésében néhány éve elindult In the beginning program keretében.

A találkozónk címe „A legjobb helyen” volt – és akik ott voltunk, valóban megtapasztalhattuk, hogy erre a napra számunkra Isten különleges áldásokat készített ezen a helyen. Hálásak vagyunk a helyszínért is, hisz a Nyugati közelében nemrég megnyílt gyülekezet különleges környezetet biztosított a nap többi áldásához. A gyülekezet pásztorának, Tőtős Jánosnak a köszöntésével indult a napunk, amely közös játékkal, majd dicsőítéssel folytatódott.

A nap üzenetét Boros Ágota osztotta meg velünk. A mindennapok sodrásában könnyen elveszítjük a fókuszt, és a legjobbat felcseréljük valami jónak tűnőre. Hogyan kerülhetünk vissza újra a legjobb helyre? Segíthet, ha visszaemlékezünk Isten szabadítására, mindarra, amit eddig tett az életünkben, ha nemcsak az előttünk álló kihívásokra koncentrálunk, de arra is, amit már elvégzett az Úr az életünkben. Időnként az a gond, hogy „nem mindig tudom, hogy mi a legjobb hely”, hogy az általunk elképzelt ideális és optimális életkörülményekben látjuk a biztonságunk zálogát, elhisszük azt a hazugságot, hogy akkor vagyunk „jók”, „elfogadhatóak”, ha olyanok vagyunk, amilyennek szerintünk vagy az elvárások szerint lennünk kellene. Pedig az Úr „tudja, hogyan formált minket, megemlékszik arról, hogy por vagyunk” (Zsolt 103,14), számára mi magunk vagyunk fontosak, nem az, amit „teljesítünk”. Ő ott van velünk minden nyomorúságunkban, a kis és nagy dolgainkban, és úgy és azzal szeretne bevonni az ő munkájába, amit mi már megtapasztaltunk, átéltünk. Ágota üzenetét követően kiscsoportokban beszélgettünk a személyes helyzetünkről, élményeinkről, és imádkoztunk egymásért. A délelőtt lezárásaként Tőtős Mary egy gyönyörű makramés dísz elkészítésére invitálta a csapatot. Délután pedig az eleososok vezetésével a bibliodráma segítségével szereztünk új élményeket és felismeréséket önmagunkról és Isten igazságairól úgy, hogy közben felszabadultan nevettünk, játszottunk és érzelmileg is feltöltődhettünk.

Hálásak vagyunk ezért a lehetőségért, a közösségért és minden áldásért, amit szombaton kaptunk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!