Ezzel a címmel rendezte meg a csetényi baptista gyülekezet 2023. április 1-jén a Bakancs Túrát. Ez az esemény már több mint három évtizedes múlttal rendelkezik. Épp ezért folyamatos átalakuláson ment keresztül.

Az első években elsősorban közösségteremtő céllal találta ki Háló Gyula akkori lelkipásztorunk, kihasználva a Bakony adottságait egy csapatversennyel egybekötött túra megszervezésére. Ezt mindig egy esti alkalom zárta eredményhirdetéssel, programmal, ami néha egy, az ifjúság által előadott színdarab vagy egy kisebb koncert volt, és amit végül egy igehirdetés zárt meghívott szolgálattevőkkel.

A résztvevők létszáma és összetétele is folyamatosan változott.

Néha a falu szinte minden egyes fiatalja megjelent, míg máskor a vendég baptista ifjúságok voltak túlsúlyban. Idén a székesfehérvári testvérek jelentek meg szép számban. Reméljük, jövőre a falubeliek közül többen is eljönnek. Ehhez a programhoz az önkormányzat is jelentős segítséget nyújtott.

Az áprilisi időjárás kiszámíthatatlan, így a derűs idő csak késő délutánra érkezett meg. A túra mégis élvezetes volt a résztvevők számára, többek közt a helybeliek előtt is ismeretlen hódok által lakott tó látványa miatt. Nehéz mindig új és érdekes útvonalat találni, de igyekszünk. Mindenkit szívesen látunk, akit érdekelnek a Bakony elrejtett szépségei.

Az esti alkalom legtöbbször a helyi Holitscher-kastélyban volt megtartva. Az utóbbi időben azonban már az imaházunktól indul el a túra, és ott is fejeződik be egy finom ebéd után. A befejező alkalom egy rövid eredményhirdetésből, dicsőítésből és egy rövid alkalmi igehirdetésből áll. A helyi dicsőítő csapat után a mottónkhoz kapcsolódva meghívott vendégünk, Földesi Tamás osztott meg velünk néhány igei gondolatot. Témája a hívő ember derűje és öröme volt. Ehhez példaként Pál apostol római börtönben írt levelét hozta, amelynek mégis örömteli a hangulata. Azért, mert a hívő ember derűjét és örömét nem a körülményei adják vagy okozzák, hanem a Jézus Krisztussal való élő kapcsolata. Ez a lehetőség nyitott mindannyiunk számára, csak meg kell ragadnunk. Az igehirdetés különlegességét az adta, hogy mikor testvérünk elfogadta a meghívásunkat, még „csak” a zirci pünkösdi gyülekezet pásztora volt. Mire közénk érkezett, már a Magyar Pünkösdi Egyház elnökévé választották. Közössége nagy nehézségekkel néz szembe, ezért neki is szüksége van az általa hirdetett derűre és örömre vezetői munkájában. Ezt kívánjuk neki, és kérjük is mennyei Atyánktól.

A Bakancs Túra, mint minden missziós program, folyamatos változáson megy keresztül. Az viszont örök, hogy arról az örömről és derűről igyekszünk bizonyságot tenni, amit Krisztusban nyertünk.

Vas Ferenc


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!