Mindenki Karácsonya Csetényben

1668

Mészáros Kálmán lelkipásztor facebook oldalán tette közé az alábbi beszámolót és képeket a csetényi Mindenki Karácsonyával kapcsolatban:

Csetényben, az Eszterházy-Holitscher Kastélyban összegyűlt mintegy kétszáz résztvevőnek hangzott az Advent-Karácsony-Vízkereszt hármas keresztény ünnepkör bibliai üzenete 2017. december 17-én, advent harmadik vasárnapján.

Kondacs Gábor helyi baptista lelkipásztor által szervezett “Mindenki Karácsonya” program keretében szólhattam karácsony eredetéről, történeti hátteréről és mai jelentőségéről, végül a halálból dicsőségben feltámadt és a mennyek országából értünk visszatérő Urunk eljövetelének kozmikus kihatásáról.

Hiszem, hogy a hallott üzenet megtérést, és lelki megújulást is munkál a figyelmes hallgatóság szívében. A hitébresztő igehirdetést a csetényi felekezetek közösen szervezett vegyeskarának felemelő énekesszolgálata tette még ünnepélyesebbé.

Köszönöm a megtisztelő meghívást, hisz lelkipásztori szolgálatom kezdetén Győri Körzetem egyik jelentős állomása volt Csetény. Így mintegy hat éven át hirdethettem az evangéliumot a ’80-as évek első felében a helyi baptista gyülekezetben és a község Istent kereső népének. Emlékezetes szép esztendők voltak… Soli Deo Gloria!