„Csillagásztábor” a Rákospalotai Baptista Gyülekezetben

1985

Gyülekezetünk a 6–14 éves korosztály számára idén is megrendezte július 16–20. között hagyományos napközis gyerektáborát, ami a „Csillagásztábor” nevet viselte.

A világűr rejtelmei mindig is izgatták az ember fantáziáját. Nem véletlen, hogy a tudományos-fantasztikus filmek olyan népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében is. Gondoljunk csak a „Csillagok háborúja”, a „Star Trek” vagy éppen a „Gravitáció” című filmek hatalmas sikereire. A földönkívüli lények, mint a szívünkhöz nőtt „E. T.” is, újra meg újra feltűnnek a mozivásznon. Egy internetes lista, amely az 1902 és 2017 között készült filmeket tartalmazza, 220 db űrrel, illetve űrlényekkel kapcsolatos filmet sorol fel.

Ezért is olyan fontos, hogy a gyerekek ne csak a méltán híres és nemrégiben elhunyt Stephen Hawking elméleti fizikus érveit és felfedezéseit ismerjék, hanem egy olyan Valaki üzenetét is, akit és amit a híres professzor tagadott: a teremtő Istenét.

A tanítás közben rendszeresen bemutattuk a Biblia tiszta, egyszerű, gyermekek számára is megérthető igazságait, amelyeket néha a mai tudomány is teljesen visszaigazol, máshol pedig ellentmond azoknak. A célunk az volt, hogy odahelyezzük az iskolában tanult teremtéselméletek mellé a Biblia teremtéstörténetét, amelyen keresztül megérthetik a gyerekek, hogy Istennek határozott célja volt a világmindenség megalkotásával.

Mindeközben lehetőségünk nyílt arra is, hogy elmélyítsük a gyerekek tudását arról, hova tart ez a megteremtett világ. Mi lesz ezzel a világgal majd valamikor a jövőben?

A gyülekezeti tábor, ahogyan az elmúlt években is, inkább a családiasság hangulatát adta vissza lelkületében és létszámában is, hiszen idén 15 gyerek vett részt rajta. Nem is az volt a tábor célja, hogy egy hatalmas létszámú táborrá legyen, sokkal inkább az, hogy akik részt vesznek rajta, azokra maximális figyelmet tudjunk fordítani! Szerettük volna – és meg is valósult –, hogy a gyerekek ne csupán programot kapjanak, ne csak elteljen egy hét a vakációból, hanem személyes kapcsolatok, beszélgetések is történjenek velük!

Örömünkre szolgált ezért az is, hogy a tábor ideje alatt a gyerekek nem érezték szükségét mobiltelefonjaik használatának, nem játszottak velük, hanem bekapcsolódtak a játékokba, éneklésekbe, kézművességi programokba, csapatjátékokba.

Ezeken túl többek közt olyan szabadidős programokon is részt vehettek, mint a Tarzan Parkba való ellátogatás, korongozás és állatsimogatás is szerepelt a programok közt.

Őszintén reméljük – és ez az imádságunk is –, hogy a táborozók gazdag élményekkel, szép emlékekkel és a Biblia üzeneteivel térhettek haza. Hisszük, hogy igaz az Ige tanítása:

„Isten igéje nem tér vissza üresen…”

És ezeknél a gyermekeknél is a hallott tanítások, a kívülről megtanult bibliai aranymondások egyszer majd beérnek, így ők is csatlakozni fognak Isten népes táborához!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció