Karácsony előtti karácsony

3723

A Rákospalotai Baptista Gyülekezet hívta meg a Központi Énekkart egy retro-karácsonyi énekkari estre.

Régi és új énekek egyaránt a műsorra kerültek, valóban széles intervallumon helyezkedtek el a művek: gregorián dallammal indult Kodály Zoltán Adventi éneke, míg a legutolsó mű huszadik századi volt. Praetorius: „Szép rózsabimbó”, Haendel: „ Örvendj világ” után „Eljött már szép fényességgel”, „Halld e kedves éneket”, és a többi jól ismert, évszázada énekelt kedves dallam hangolta a szíveket az Isten-születés csodájára. Eleink ének és zeneszeretete visszaköszönt a művek előadásmódjában is, nem takarékoskodtak az idővel Isten dicsérete közben.

A gyülekezet látható megindultságban hallgatta az énekeket, és szívvel kapcsolódott a közös éneklésbe: „Ó jöjjetek hívek…”, „Csendes éj”. Könnyeiket törölgették, emlékezve arra az időre, amikor a család és a gyülekezet kohéziója olyan erős volt, hogy a Krisztus testéhez csatlakozhattak. Jó volt eggyé válni a testvérekkel Isten énekes imádatában.

Erre az imádatra buzdított Nagy Sándor lelkipásztor testvér a bölcsek példáján, akik – bár messziről jöttek – imádták a megszületett Megváltót.

Az éneklés közben szép színfolt volt Révész László orgonaművész testvérünk orgonajátéka: Bach: in dulci jubilo és Saint Saens: Két rapszódiáját adta elő, kihasználva az orgona által nyújtott színes lehetőségeket. Ő adta az énekek hangszeres kíséretét is.  A hangverseny végén Pierné: Három fantáziáját játszotta. Az est énekes szólistái voltak: Murányi Anita, Kiss Rózsa és Ráduly Irén. Fuvolán közreműködtek: Szomor Anikó és Schönek Anna, Bíró Zsuzsi triangulumon.  Oláh Gábor karnagy testvérünk vezényelt teljes átéléssel, és hódolattal az idézett kor és jelenünk Istene iránt. Imádjuk mi is a születés ünnepén és azután is megszületett Üdvözítő Krisztusunkat!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!