Beszámoló a Visszhang a sötétségben című könyv bemutatójáról

2020

Francine Rivers Visszhang a sötétségben című regényét a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban mutatta be a Harmat Kiadó október 26-án. Tóth Dorottya Tünde kérdezte a szerkesztőt, Győri Annát és a fordítót, Szabadi Istvánt. Az oroszlán jele-trilógia második kötetének megjelenését nagy várakozás övezte, amire dr. Herjeczki Kornél, a kiadó igazgatója is kitért köszöntő szavaiban.

dsc_3738A kávézó üvegteteje alatt helyet foglaló közönség először a szerző világával, életével, hitével, illetve a „keresztény regény” műfajával ismerkedhetett meg, majd a fordítás folyamatáról és a regény történelmi közegéről hallhatott.

A fordító és a szerkesztő is elmesélte, melyik szereplőt találta legkedvesebbnek az újonnan megjelent kötetben, és finom utalásokban azt is elárulták, hogy milyen irányban halad tovább az első részben megkezdett történet, majd egy rövid részlet is elhangzott, amelyet Molnár Szabolcs olvasott fel. Az utolsó kérdés kapcsán pedig szó esett arról, vajon az időben tőlünk távol eső történelmi kor kérdései hogyan kapcsolódnak jelenünkhöz, és hogyan azonosulhat az olvasó a szereplők életével.

A jó hangulatú beszélgetés azoknak is meghozta a kedvét Francine Rivers trilógiájához, akiknek még be kell hozniuk a lemaradást – azok pedig, akik tűkön ülve várták, végre újra felvehették Marcus és Hadassa történetének fonalát.

Szabadi István

A könyv megrendelése: http://www.harmat.hu/uzlet/visszhang-a-sotetsegben/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!