Beszámoló a XXIV. Váci Baptista Ifjúsági Konferenciáról

1570

Vácon 2015. október 9. és 11.-e között ismét alkalmunk nyílt arra, hogy ifjúsági konferenciát tartsunk.

Az idei témánk a Selfie, az önmagunkról alkotott kép volt. Célunk az volt, hogy azok a fiatalok, akik eljönnek, és meghallgatják az előadók által közvetített Istentől kapott üzente(ke)t, tudjanak lelkiekben növekedni és erősödni egyaránt.

Előadóink ez alkalommal Mike Sámuel, Meláth Attila voltak.

Fő előadónk Varga György testvér volt, akinek egy gyakorlatát ajánlanám figyelembe.

Minden reggel, mikor felkelünk, kimegyünk a fürdőszobába, s amikor belenézünk a tükörbe, mondjuk ki magunkban, de legjobb hangosan is: „Isten csodálatos gyermeke vagyok.”

Isten egyedinek tervezett minket, belőlünk csak egy van.  Erre akkor kell a leginkább emlékeznünk, amikor a világ által elvárt személyiségekbe, viselkedés- és öltözködésformákba akarjuk beilleszteni magunkat. Ez lehetetlen és egyáltalán nem szükséges. Istennek terve van velünk, amit meg kell ismernünk bibliaolvasás és csendességek közben.

Erről beszélt Réz Ádám is, aki szombat délután tartott szemináriumot. Vállaljuk fel hitünket a viselkedésünkkel és cselekedeteinkkel is.

Az imaház keresztje
Az imaház keresztje

Mike Sámuel szombat esti üzenete is szorosan kapcsolódott ehhez. Van, hogy szerepeket, álarcokat választunk magunknak. Ekkor több barátunk lesz, viszont azzal, hogy világi dolgokkal töltjük meg az életünket: alkohollal, bulikkal, divattal, sporttal, csak azt érjük el, hogy másoknak próbálunk megfelelni. Istent háttérbe szorítjuk azzal, hogy vele ráérünk később is foglalkozni. Egy idő után elveszítjük a kontrollt és összeomlik az addigra felépített világunk.  Fel kell ismernünk azonban azt, hogy Isten ezen dolgok  nélkül is szeret minket. Nem véletlenül alkotott ilyennek. Engedjük, hogy szeressen, mert csak így válik teljessé az életünk.

A hétvégén alkalmunkon jobban megismerhettük egymást, hisz lehetőség volt beszélgetni a szállásadó családoknál, a szünetekben való játékok és városnézés kapcsán, étkezésekkor és szombat este a teaház ideje alatt.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek azért, hogy egy folytonosan bővülő ifjúsága lehet a gyülekezetünknek, akik lelkesek és aktívak a szolgálatban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!