2023. augusztus utolsó hétvégéjén örömünnepre jöttek össze a testvérek a volt egri körzet területéről, mert három bizonyságtevő lélek megvallotta a hitét és reménységét a bemerítőmedence vizében, hogy ők Jézus Krisztus követői akarnak lenni e földi életben. Öröm volt a mennyben és a gyülekezetben is, mert nincs ennél nagyobb öröm e földön, mint azt látni, hogy Isten élő Lelke ma is munkálkodik!

Kaszóné Fényes Anita elmondta, hogy ő hogyan ismerte meg az Urat, és hogyan jutott el mint keresztény családból származó, Istent kereső lélek a bemerítés igazságának felismerésére. Személyesen átélte a megtérés és újjászületés örömét, és kereste, hogyan kell élnie, szentül és feddhetetlenül e gonosz világban. A kezébe került a Veress Ernő baptista lelkipásztor élettörténetéről írott könyv, amelyben választ talált az őt nyugtalanító kérdésekre. Felvette a kapcsolatot Veress Ernőné Ady Annával, akit lelki édesanyaként fogadott el. A tardi gyülekezetbe kezdtek el járni istentiszteletre, ahol szeretetteljes befogadást tapasztaltak férjével és gyermekeivel együtt. Hosszú és nem mindennapi úton kellett felismernie, hogy Isten bűnt megbocsátó szeretettel és kegyelmével veszi őt körül. Örömmel jelentkezett a törekvők órájára, hogy a tanítványsági úton elinduljon.

Gaál Mariann álmában hallotta, hogy Isten hangja megszólítja őt, és arra hívja, hogy legyen az ő követője, és hogy nem kell félnie senkitől sem, mert ő megvédi a saját gyermekeit. Ezt követően kereste a megtérés útját, hogy igent mondhasson az Úr Jézus Krisztus megszólítására. Jelentkezett a törekvők órájára, és barátnőit is erre biztatta.

Gaál Tímea már hallotta korábban is Jézus hívó szavát, de nem mondott rá igent. Teltek az évek, járt a tardi gyülekezetbe a családjával, ahol hallhatta Isten igéjének a megszólítását. A döntés a szívében akkor született meg, amikor látta a húgát, hogy boldogan indul el Krisztus követésében, és jelentkezik a törekvők órájára, amit a helyi lelkipásztor meghirdetett. Nemcsak elkísérte húgát a meghirdetett alkalomra, hanem ő is ott maradt és meghozott egy döntést: én is követni fogom a megtérésben, újjászületésben, a bemerítésben az Úr Jézus Krisztust mint személyes megváltómat!

Isten igéjét Pető Albert lelkipásztor hirdette a vakon született ember meggyógyításáról (Jn 9), kiemelve azt a fő gondolatot, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, aki azért jött, hogy a lelki vakok szemét meggyógyítsa!

A fehérruhásokat Cserés Attila Barnabás kérdezte meg, hiszik-e, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia és az ő személyes megváltójuk is. Ezt követően a bemerítkezők a hullámsírba léptek egyenként, hogy onnan kilépve ne maguknak éljenek, hanem az értük meghalt és feltámadott Jézus Krisztus által az Istennek!

Szólt az evangélium a hitvallók ajkáról, az ige hirdetése és a bemerítő lelkipásztor hívogató szavai által!

A bemerített testvérek mindhárman a tardi gyülekezet tagjai lettek, és a megváltottak megszámlálhatatlan seregéhez csatlakoztak.

Soli Deo gloria!

Cserés Attila Barnabás, a noszvaji körzet lelkipásztora


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!