2023. október 15-én Szentesen Papp Ágnes és Orosz Éva merítkeztek be a népes gyülekezet előtt. Ágnes világból jött, életének egy nehéz pillanatában döntött és fogadta el Jézus Krisztust személyes Megváltójának, míg Éva hívő szülők gyermekeként a bibliaköri alkalmak és gyermektábor hatására.

2024. február 11-én és 18-án Szegeden mozdult a víz, összesen négyen vallották meg hitüket. Erdei Regina hívő szülők gyermekeként sokszor kapott érintést a vasárnapi iskolában, hittanórán, táborokban, de nem volt bátorsága megtenni az utolsó lépést. Végül a lelkipásztor bátorítására jelentkezett és lépett boldogan a vízbe. Nagy Rita és Kónya Eszter életében a hittanoktatásban elvetett magok szökkentek szárba, ahogyan a gyülekezet ifjúsági alkalmaira elkerülve újabb impulzusokat kaptak. A szeretet és a befogadó légkör segített meggyökerezniük. Személyes hitüket megvallva, Jézus példáját követve merítkeztek be. Szentesen és Szegeden is Balogh Barnabás végezte a bemerítés szolgálatát.

Nakota Veronika Ukrajnából került profi sportolóként Szegedre, ahol a sportklubban edzői és társai támogatására és szeretetére találhatott. Baptista barátnője bizonyságtételével kezdődött kapcsolata a jó Atyával, amit eleinte elutasított. A sok nehézség és gyász végül térdre kényszerítette, és átadta életét, bemerítkezésével pedig megpecsételte döntését. A bemerítés szolgálatát Balázs André ifjúsági lelkipásztor végezte.

Krisztusban új életet nyert testvéreinkre az Úr áldását kívánjuk! Isten Lelke segítsen nekik az ÉLET útján maradni és hűségesen helytállni a szolgálatban, ami rájuk bízatott vagy bízatik!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!