Ezt a történetet azoknak a figyelmébe ajánlom, akik hívő szülők gyermekeként nőttek fel. A gyülekezetben, vasárnapi bibliakörön rendszeresen részt vettek. Az aranymondásokat, bibliai történeteket itt sajátították el. Már-már az angyali kategóriába sorolhatók. De egyvalamiben hiányuk van: a nevük hiányzik az élet könyvéből.

Az előbb leírtak mind igazak voltak Püsök Johanna életére. Az Őrbottyáni Baptista Gyülekezetben elindítottuk a törekvők óráját. Ez lehetőséget nyújtott az Isten megismerésére, felkészített a bemerítésre. Johannát is hívtam a törekvők órájára az őrbottyáni körzetből a Sződi Baptista Gyülekezetből. Édesapja, Püsök Gerzson rendszeresen, hétről hétre elhozta lányát a törekvőkre. Johanna kifejezetten jól érzete magát ott, ahol többen voltak lányok a korosztályából. A baptista hitvallást végigtanulmányozva Johanna megértette a bibliai igazságokat, de azok még nem voltak a szívében. Tudta, kicsoda az Úr Jézus Krisztus, de még nem vált az élete részévé. Biztatás volt számára az, ahogyan a többi lány megtérését végigkövethette a törekvők óráján.

Barátságok születtek, gyakorta beszélgettek telefonon. Johanna is ott volt azon az istentiszteleten (március 19-én), amikor a többi lány bemerítkezett. De őhozzá a felülről való születés még nem érkezett meg.

Ebben az időszakban látogatott hazánkba Nick Vujicic prédikátor. Az ő előadására az egész család elment. Ott szólította meg Johannát a Szentháromság Egy Isten. Átélte az Úr kegyelméből, hogy Isten szereti őt, megértette, hogy a bűnei elválasztják Istentől. De most van az a lehetőség, hogy megragadja az Urat. Valami vissza akarta tartani a döntéstől. Valami azt súgta neki, hogy nem olyan fontos, ráér még. De győzött benne a Lélek, és a hívó szóra igent mondott. Felállt, és megtörtént Johanna megtérése.

Nagy örömmel készültünk pünkösdvasárnap délutánján a Sződi Baptista Gyülekezetben Johanna bemerítésére. Sok szervezés, barátok, ismerősök meghívása történt. Megtiszteltetés, hogy sok környékbeli gyülekezetből érkeztek együtt örülni (Gödöllő, Püspökszilágy, Őrbottyán, Kosd). A jó hírt id. Kulcsár Tibor lelkipásztor hirdette a népes gyülekezetben az ApCsel 2,14–41 alapján. Kiemelve, hogy sokan megkeserednek szívükben, de ez még nem megtérés! Sokan megszomorodnak, de ez még nem megtérés! Sokakat eltalál az ige! A megtérés akkor történik meg, mikor az ember megnyílik az Úr előtt.

A bemerítés szolgálatát Sellyei Imre lelkipásztor végezte. A köszöntésekben részt vettek a szülők (Gerzson és Erika), Blaskó Péter elöljáró a sződi gyülekezetből, Hiri László elöljáró az őrbottyáni gyülekezetből, és a bibliakörös gyermekek.

Az istentiszteletet szeretetvendégséggel zártuk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció