Bemerítés Pécelen

2704

Nagy örömünnep volt Pécelen február 7-én, amikor hatan engedelmeskedtek az Úrnak és megpecsételték hitüket bemerítkezéssel. Alapigeként Uzonyi Barnabás lelkipásztor a Jelenések könyve 3:20-21 részét olvasta. Jézus az ajtó előtt áll és zörget. Le lehet élni egy egész életet úgy, hogy Jézust nem engedjük be az életünkbe és csupán távolról halljuk a hangját mindvégig. De ha ajtót nyitunk neki, akkor belép és közösségbe lehetünk vele. Erről az ajtónyitásról tettek bizonyságot a fehér ruhások is:

Rabatin Rebeka: Hívő családban született, pici korától kezdve járt gyülekezetbe. Hallgatta az igét, de eleinte nem fogta meg szívét. Tini korban nehéz élethelyzetbe került. Egyik alkalommal, egy ifjúsági konferencián megszólította az Isten. Ekkor átadta az életét és személyesen is megtapasztalta az Isten szeretetét.

Pacuk Zsófia: Három évvel ezelőtt egy nyári táborozás alkalmával jött el a gyülekezetbe. Isten igéje  egy kiscsoportos foglalkozás során megszólította, és még aznap este átadta az életét az Úrnak. Bűneit megbánva szívébe fogadta Megváltóját, Jézus Krisztust.

Ilyés Dávid: Keresztény család gyermekeként gyermekkora óta járt a gyülekezetbe, így mindig hallott Istenről és a megváltásról. A döntést sokáig halogatta, míg az elmúlt nyáron, egy táborban megszólította az Úr, és bűneit megbánva befogadta Jézust a szívébe.

Ilyés Dóra: Dóra szintén keresztény családba született, gyermekségétől fogva járt a gyülekezetbe. Isten léte és a keresztény alapigazságok soha sem voltak kétségesek számára, mégis el kellett, hogy jöjjön az életében egy pillanat, amikor tudatosan átadta életét az Úrnak. Szívének ajtaját kitárta és átélhette a megváltás csodáját.

Eszes Benjámin: Hívő családban született, gyerekkorától kezdve járt a gyülekezetbe, de sokáig nem tudott döntést hozni. Ez év elején jutott el odáig, hogy a bűnei ráterhelődtek, odaborult Jézus keresztjéhez és behívta őt a szívébe. Most már ragyogó arccal tesz bizonyságot a hitéről.

Holló Zoltán: Már gyermekkorában befogadta Istent a szívébe, a Bibliát olvasva rájött, hogy Istent saját szavaival is megszólíthatja. Az idő elteltével hitét egyre inkább egyedül élte meg, közösség nélkül. Isten megszólította, hogy keressen egy gyülekezetet, mert a lelki épüléséhez ez elengedhetetlen. Egy barát hívására és Isten biztatására eljött a gyülekezetünkbe, ahol megérezte Isten szeretetét és egyből otthonra lelt.