Bemerítés a Bajai Baptista gyülekezetben

2020. július 26. – ApCsel 8,26–40

1519

Amikor elvetjük az ige magvait, és hordozzuk Krisztust a világban, nagyon sokáig nem látjuk, mi történik a nem látható tartományban, a mag esetében a talajban, az ember esetén a lélekben. Imádkozunk és várunk. Némelyik mag hamarabb mutatja meg reménnyel teli zöld csíráit, vannak magvak, amelyekhez több idő kell. De minden esetben hatalmas öröm, amikor szárba szökken az új élet egy-egy embernél.

Július 26-án ezt a zöldellő új életet csodáltuk és ünnepeltük a Bajai Baptista Gyülekezetben. Három testvérünk tett nyilvánosan vallást a hitéről és az életében beállt irányváltásról: Szőkéné Szécsényi Zsuzsanna, Fodor Ri­chard és Radics József.

Az alkalom során az Igéből Révész Lajos lelkipásztor tanított. Fülöp és az etióp főember történetén (ApCsel 8,26–40) keresztül mutatta be azt, hogy mit jelent a felnőtt, hitvalló keresztség. Nagyon nagy bátorítás volt ez a be­me­rítkezők számára és azok számára is, akik már évtizedekkel ezelőtt merültek el a vízben, hogy kifejezzék azt, hogy meghaltak a bűnnek, és élnek Krisztus által, az ő erejéből.

A tanítást követően a bemerítkezők történetét hallgathattuk meg. Isten útjai mindig ámulattal és hálával töltenek el ilyenkor. Ezt követően Lados István helyi lelkipásztor az ünnepélyes hitvallás után alámerítette a fehérruhásokat az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

A lelkipásztorok a három új tagért kézrátétellel imádkozva Isten vezetését és oltalmát kérték, növekedést a lelki életükben, a Szent Szellem munkáját, erejét.

Az alkalom végén nyilvánvalóvá lett, hogy nagy hatással volt az üzenet és az események sora azokra is, akik hitre jutottak, de keresztséggel még nem kötelezték el magukat Jézus és a gyülekezet mellett. Lados István lelkipásztorunk felhívására többen is jelezték, hogy mielőbb szeretnék három testvérük példáját követni. Újabb, reményteli zöld hajtások. Bizonyságai annak, hogy Isten munkálkodik. Titkos mélységben, sokáig láthatatlan módon, de felhozza a maga idejében az új életet. Eljön a nap, amikor azok, akik könnyekkel vetnek, örvendezve aratnak, és együtt örül a vető az aratóval.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!