Tartsd jó lehetőségnek elolvasni és meghallgatni a Hallgatni Arany műsorait. Erről szólnak a részletek. Már több mint 2200 ember követi és hallgatja a Baptista Rádió adásait. Csatlakozz te is hozzá!

Baráti-szomszédi kapcsolatok a misszióban: „Amikor találkozunk Jézussal, nemcsak a követésre kapunk elhívást, hanem a szolgálatra is. De hány keresztény élet, krisztusinak nevezett élet megáll úgymond a követés mellett. S megelégszik azzal, hogy megpróbálok lépést tartani Jézussal a hétköznapokban. Megpróbálok jó vagy rossz dolgokat tenni. Attól függ, hogy most milyen lehetőségeim vannak. De túl sok nekem, amit kérne. Áldozat vagy kereszthordozás vagy szenvedés vagy mártírság. Ezt egy kicsit mintha nem rám szabták volna. Jézussal ott lenni, követni, vagy a tömegben ott lenni. Az még jó, elmegy évekig, évtizedeken keresztül. De ki vagyok én, hogy ennél többet tehetnék? Amikor nézed és olvasod a Bibliát, azt látod, hogy Isten minden elhívottja egyszerű ember volt. Nem voltak nagy képességeik. Különböző emberek voltak, igen. Különböző korosztályú emberek. Különböző kapcsolatokkal rendelkező emberek. Különböző lelki szinten álló emberek. De egyikük sem a kiválóságuk miatt lett kiválasztva vagy elhívva. Mert Isten természetfeletti beavatkozása nélkül senki, egyikük sem tehetett volna maradandót. Azért fontos látni, amikor találkozunk Jézussal, beszélgetünk vele. Hát így indult a mi keresztény életünk, hogy az ő követésére szegődtünk.” (Nagy-Kasza Dániel: Beszámoló a kárpátaljai misszióról; Budapest, Wesselényi utca, 2019. február 10.)

Egyetemisták hogyan alakítják baráti kapcsolataikat: „Én úgy értelmezem a szabad akarat témáját, hogy a hal szabad arra, hogy ússzon a vízben, abban a vízben, amelyben van. Lehet kicsi pocsolya, lehet egy nagy óceán, abban, amiben van. Szabadon úszkáljon a partok között meg a felszíntől egészen a fenékig. Ez az ő mozgástere. A szabad akaratban megvan a mozgástér. Azon a területen belül, ahová Isten helyezett. Ne mondd: Ó, én az óceánban akarok úszni. Nem, te egy kis hegyi tócsában vagy, és ott úszkáljál légy szíves! Viszont szabad vagyok arra, hogy abban a tócsában jól érezzem magamat. Vagy zsimbelyek [sopánkodok, rágódok, méltatlankodok]: Miért nem az óceánban vagyok? Miért vagyok édesvízi hal, miért nem vagyok sós vízi hal? Értitek?” (Dohi Zoltán: Kiválasztottság; Egyetemista ifi, Kolozsvár; 2015. október 24.)


Van-e a barátaink közt példaképünk? „Keressük azokat a példaképeket, akik hasonló szituációban megállták a helyüket. Nem adták föl. Nem alkudtak meg, hanem az igazságot megismerve azt képviselték. Még akkor is, ha nem lettek népszerűek a döntéseik… Hát ennyi volt az összes hős ezer év alatt? Hol vannak a többiek? Frappáns választ adott az osztályfőnököm. Ott voltunk legalább harmincan diákok. Ránk mutatott és azt mondta: Köztetek. Köztetek vannak a mai és a jövő hősei. Köztetek vannak. Szeretném, testvérem, ha feltennéd magadban a kérdést: Nem téged hív-e az Isten, hogy azoknak a helyére állj, akik azóta már megharcolták a hitük harcát, és
győztek?” (Dr. Mészáros Kálmán: Hithősök közöttünk, Tahi konferencia, 2016. augusztus 21.)

Minden adás visszahallgatható: www.mixcloud.com/BaptistaKlasszik.
Baptista Rádió, „Neked szól!”, baptistaradio.hu.

Majnár Zsolt


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!