Bizakodó élet (Zsid 13,6) – egy nagyszerű lehetőség, hogy mi, baptista nők világszerte együtt imádkozzunk, hogy az ima és az adakozás által reménységet és változást hozzunk a világba.

Mi, magyar baptista nők idén is csatlakozunk az imádkozó nők ezreihez. Országszerte és a határainkon túl is sok-sok helyen imádkozunk november első hetében a reménységért és a világ különböző pontjain működő baptista női missziókért.

Szeretettel várunk mindenkit 2021. november 5-én 18 órától a Bajai Baptista Imaházba a baptista nők világimanapjának központi rendezvényére.


Ázsiai Baptista Nőszövetség

Nők Segítenek Nőknek (Segítségnyújtás a Covid-válsághelyzetben). Az ÁBNSZ 10 országnak és 15 szervezetnek segít e programon keresztül. Hátrányos helyzetű nők és gyermekek, háború sújtotta területekről menekült nők és gyermekek az ideiglenes menedékhelyeken.

 • India
 • Fülöp-szigetek
 • Maesod, Thaiföld
 • Indonézia
 • Mianmar
 • Nepál
 • Thaiföld és Mianmar határán
 • Önkéntesek Mianmarban

Imatémák:

 1. Imádkozz azért, hogy értelmes rendelkezéseket hozzanak, amivel leküzdhetik a világjárvány okozta gazdasági és politikai kihívásokat, és növekvő munkalehetőségekért, globális együttműködésért! Imádkozz reményért, ami csakis Jézus Krisztusban található!
 2. Adj hálát Istennek a pénzügyi stabilitásért és a jó munka és a szolgálatok folytatásának lehetőségéért! Imádkozz a vezetőség megújulásáért és azért, hogy még több fiatal nőt vonhassunk be a szolgálatba! Adj hálát Istennek azért, hogy egy szorosabb kapcsolat alakult ki a tagcsoportok között, az összes elnök és a négy vezető között, midőn gyakrabban találkoztak kihasználva a közösségi média adta lehetőségeket Isten szolgálatában!
 3. Imádkozz a Kegyelem Baptista Nők és Gyermekek Szolgálatért Pakisztánban, amint küzdenek a menedékhelyük fenntartásáért! Imádkozz az egyedülálló anyákért és özvegyekért, akik túlélésükért küzdenek Hongkongban és a nepáli Rise and Shine-ban!
 4. Imádkozz a béke és rend visszaállításáért a gazdasági és politikai bizonytalanság és etnikai konfliktusok közepette Thaiföldön, Indonéziában, Hongkongban, Mianmarban és Pakisztánban! Imádkozz azért, hogy Urunk előzze meg a vérontást, és mutassa ki kegyelmét abban, ahogyan az emberek összefognak Isten irgalmának közvetítésében a konfliktusok és fenyegetések ellenére!
 5. Imádkozz védelemért a növekvő családon belüli erőszakkal szemben! Imádkozz társadalmi igazságszolgáltatásért a nőknek és gyermekeknek egyes ázsiai országokban! Imádkozz a hátrányos megkülönböztetés, kizsákmányolás és bántalmazás megszűnéséért és azért, hogy a hatóságok meghallják az ezek ellen felszólaló hangokat és kérelmeket!
 6. Adj hálát az Úrnak azért, hogy a bizottság össze tudta gyűjteni a kellő adományt a Nők Segítenek Nőknek projekthez! Isten áldja a nagylelkű partnereket, akik adakoztak az ÁBNSZ-nek!

Az ÁBNSZ-nek 36 tagcsoportja van 19 országban.

A Magyarországi Baptista Egyház hivatalos honlapja.


Észak-Amerika Baptista Nőszövetsége

Észak-Amerika Baptista Nőszövetségének vezetőképző ülései szép fogadtatásban részesültek 173 bejegyzett résztvevő között az egész világon.

Imatémák:

 1. Imádkozz azokért a szervezetekért, akik át szeretnék hidalni az idősebb és fiatalabb nők közötti szakadékot úgy, hogy tiszteletben akarják tartani a hűséges, idősebb generációt, ugyanakkor újabb területeket akarnak meghódítani!
 2. Adj hálát Istennek a Virtuális Szakmai Gyakorlat programért, ami lehetőséget nyújt fiatal baptista nőknek arra, hogy háttérsegítséget nyújthassanak az ÉABN adminisztrációs csoportjának, és értékes stratégiai munkákat és vezetői készségeket szerezzenek!
 3. Imádkozz a TREY (Kizsákmányolt Nők Traumából Való Felépülése) Inside Outside programjáért, egy olyan szervezetért, amely biztonságos, családi környezetet biztosít a tizenhat éves és annál idősebb fiataloknak a szexkereskedelemből való felépülésre! Imádkozz azokért az önkéntesekért, akik kifáradtak és kiégtek, és imádkozz még több vállalkozóért ebben a programban!
 4. Imádkozz azokért a bennszülött nőkért, akiknek szükségük van gyógyulásra és megbékülésre, akiknek a szíve ég a szolgálatért, de szükségük van mentorálásra és vezetőképzésre, amivel támogatást kaphatnának abban a munkában, amit közösségükben végeznek!
 5. Imádkozz heti online imaszolgálatokért! Imádkozz azért, hogy még több nő bekapcsolódjon ebbe a szolgálatba, és hogy az ÉABN növekedjen az imádkozásban való állhatatosságban!
 6. Adj hálát Istennek az új havi Megerősítő és Hálózatépítő Webinar sorozatért,  ami széles körben bevonja a baptista nőket, segítve őket vezetői készségeik fejlesztésében, és felkészíti őket még jobb munkára szolgálati területükön!

Az ÉABN 16 tagcsoporttal rendelkezik 2 országban.


A Csendes-óceán Baptista Nőszövetsége

Méltóságcsomagok nők számára (a Harold-ciklon áldozatainak)

CSBN-esemény: Adománygyűjtés Vanuatu baptista női számára a Harold-ciklon pusztítását követően. 2020 áprilisában a trópusi Harold-ciklon végigsöpört az óceán délnyugati partjain. Károkat okozott Fidzsin, Tongán és különösképpen Vanuatun. Megtizedelte Vanuatun élő nővéreink otthonait, elvágva őket alapvető szükségletektől, mint például az ivóvíztől. A CSBN-nek sikerült online kapcsolatot teremtenie a baptista nőszövetség elnökével, Mary Kaltabanggal, aki beszámolt a kárról és a szükségekről. A CSBN csapata gyorsan megszervezte az online adománygyűjtést a „méltóságcsomagokra”, hogy a nők alapvető higiéniai szükségleteit fedezni tudják. Két hét alatt 1500 ausztrál dollárt gyűjtöttek és utaltak át a vanuatui baptista gyülekezetnek. Kaltabang testvérnő megszervezte a méltóságcsomagok megvásárlását és szétosztását, amelyek többek között vizet és fogkrémet tartalmaztak.

Imatémák:

 1. Imádkozz legnagyobb kihívásainkért: a nyelvi korlátokért és a korlátozott internetelérhetőségért bizonyos országokban!
 2. Adj hálát az Úrnak azért, hogy a Pasifika nővérek különösen elkötelezték magukat a szolgálatunknak, és buzgóságuknak bizonyságát is adják! Készek hosszú, nehéz területet is beutazni.
 3. Imádkozz a Családon Belüli Erőszak projektért, aminek az a célja, hogy jobban felkészítse az ausztrál pásztorokat arra, hogy azoknak szolgáljanak, akik ebben a tragikus és veszélyes helyzetben vannak! Imádkozz azért, hogy szolgálni és segíteni tudjunk azon nőknek, akik erőszak közepette élnek!
 4. Imádkozz azokért a nőkért, akik elveszítették munkájukat a Covid–19-járvány miatt, mivel lecsökkent az utazások száma! A Csendes-óceán vidékén a turizmus az egyik legnagyobb munkalehetőség.
 5. Imádkozz azért, hogy az elnökeink találkozhassanak az Egészséges, Biztonságos Családok szemináriumon! Imádkozz a Szülő Kunyhók projekt újrakezdéséért Pápua Új-Guineában!

A CSBN 7 tagcsoportot köt össze 7 országban.


Afrikai Baptista Nőszövetség

Az Afrikai Baptista Nőszövetség arra összpontosított, hogy segítsen a nőknek a szegénység enyhítésében oktatás és vészhelyzetben felülkerekedő vezetők felkészítése által. A képen a „Jó Mag” női kör látható Közép-Afrika Baptista Nőszövetségének vezetőképzőjén.

Imatémák:

 1. A megfelelő ellátás hiányában nehéz véghez vinni a betervezett tevékenységeket. A Covid–19-járvány alatt növekedett a szegénység, miközben a gazdasági tevékenység leapadt. Imádkozz azokért a nőkért Afrika-szerte, akik elveszítették munkájukat, és nem bírták Istenre bízni családjukat, hogy ő nyisson ajtókat és megsokasítsa az otthonukban, gyülekezetükben és közösségükben lévő készleteket! Imádkozz azért, hogy minden javukra váljon!
 2. Barbara Singerman testvérnő sok évig szolgált baptista misszionáriusként Afrikában. Adj hálát Istennek azért, hogy biztonságban tartotta őt és férjét! Adj hálát azért, hogy felhasználta őt a zárlat alatt a havi imádkozásban és otthoni dicsőítő füzetek szétosztásában!
 3. Dél-Afrikában, az ABNSz egy olyan projektet támogat, ami menedéket nyújt bántalmazott nők és gyermekek számára. Imádkozz, hogy a férfiak szeressék feleségeiket, és hogy az apák Isten akarata szerint neveljék fel gyermekeiket! Imádkozz azért, hogy a gyülekezetvezetők állást foglaljanak az erőszak ellen!
 4. Imádkozz békéért és stabilitásért a kontinens egész területén, és egységért a családjainkban és közösségeinkben! Imádkozz azért, hogy megbocsássunk egymásnak, kialakítsunk erősebb kapcsolatokat, és keressük az Urat együtt!
 5. Adj hálát az Úrnak az ABNSz Adomány-Segély Bizottságáért, ami kiszolgáltatott embereknek fog segíteni, és Dél-Arikában enyhíteni fogja a szenvedést! Ez múlt évi imánkra a válasz.

Az ABNSz 37 országból köt össze nőket.


A Karib-szigetek Baptista Női Missziója

Vezetőképző tanfolyam a Karib-szigeteken, ahol új vezetőket képeztek az „Átváltoztató Vezetés” során, aminek szervezője Karlene Edwards-Warrick.

Imatémák:

 1. Imádkozz azért, hogy a szigetek minden női köre össze legyen kötve a szigetek fő női vezetésével!
 2. Adj hálát Istennek azokért a nőkért, akik felajánlják magukat a szorgos szolgálatra!
 3. Imádkozz azért, hogy a Trinidad és Tobagói Baptista Nőszövetség Kertművelő Osztályának oktatói projektje továbbra is alkalmazhasson munkásokat, élelmet és oktatást nyújtva azoknak, akiknek szükségük van erre! Imádkozz azért, hogy a Grenadai Baptista Nőszövetség továbbra is virágozzon vállalkozói projektjében, és hogy továbbra is nyújthasson munkát és oktatást a nőknek!
 4. Imádkozz az új vezetők felkészítéséért és fejlesztéséért, ami a legnagyobb szükséglet a szigeteken, amit a KBNM képvisel!
 5. Adj hálát az Úrnak azért, hogy fiatal nőket indít az odaszánt szolgálatra!

A KBNM 17 tagcsoportból köt össze nőket a Karib-szigeteken.


Európai Baptista Nőszövetség

Kedves Testvérnők!

Ami megkülönböztet minket, gazdagabbá tesz ott, ahol megosztjuk Krisztus megtapasztalását és azt, ahogyan alakít bennünket lépésről lépésre, úgy határolva minket, hogy egyre jobban hozzá hasonuljunk. Bizonyos válaszfalak, mint amilyen a nyelv például, azonnal ledőlnek, amint imádkozunk. Krisztusban van reménység.

Megint megláttam azt, hogy a misszió világméretű. Jézus azért jött, hogy bővelkedő életet adjon nekünk, de csak akkor kaphatjuk meg ezt a bővelkedő életet, ha olyanok leszünk, mint a juhok a pásztor kezében. Mindig meg kell adnunk ennek az árát: megtagadva önmagunkat követnünk kell őt, de ő az igazi élet, tele örömmel és békével.

Raquel Abellán, Spanyolország Nőszövetségének elnöke

Az utóbbi húsz évben az EBNSz-ben való munkám során személyes barátságot alakítottam ki több nővel. Micsoda öröm volt viszontlátni ezeket az ismerős arcokat az EBNSz Zoom-szemináriumán az EBF-találkozón és a 2020-as imanap Zoom-találkozóján. Áldás az, hogy olyan időben élhetünk, amikor a technológia lehetővé teszi azt, hogy együtt lehessünk, annak ellenére, hogy több ezer mérföld választ el minket. Nem lehetett volna az ÉLET témánál jobbat választani erre az évre, mivel értékes életek forogtak veszélyben a Covid–19-járvány alatt. Az, hogy imádkozhatunk ezért és sok más fontos témáért, különbözőségeinkben is összefogva, Istentől kapott ajándék.

Wies Dijkstra, Hollandia, az EBNSz volt elnöke 2008–2018 között

Köszönet a konferencia szervezőinek. Hiszem, hogy nem hiába gyűltünk össze és imádkoztunk. A konferencia által sok testvérnő közösséget gyakorolhatott egymással, aggodalmaiktól és betegségeiktől rövid időre elvonulva megérezhették a Szentlélek leheletét minden nő szívében.

Janny testvérnő Fehéroroszországból, a fehérorosz női misszió megalakulásának 25. évfordulója alkalmából adott kijelentése.

Imatémák:

 1. Imádkozzunk azért, hogy a Brexithez hasonló körülmények ne vezessenek elszigeteltséghez! Isten védelmezze az EBNSz régióinak asszonyai közötti egységet, összekötöttséget és közösséget!
 2. Imádkozzunk azért, hogy az EBNSz régiójának keresztényei szilárdan álljanak hitükben, és vessék szemüket Jézusra ezekben a nehéz időkben, amelyekkel régiónknak szembe kell néznie! Imádkozzunk azért, hogy a szívek Szentlélekkel és Jézus Krisztus iránti mély szeretettel teljenek meg, és azért, hogy mindenüvé, ahol élnek, Jézus győzelmét és vigasztalását vigyék!
 3. Kérjük az Urat arra, hogy nyissa meg az emberek szemét, hogy a sötétségből a világossághoz forduljanak, és a materializmus erejétől, az önzéstől, rasszizmustól stb. Isten felé, és azért, hogy bűnbocsánatot nyerjenek és helyet azok között, akiket a Jézusba vetett hit megszentelt!
 4. Imádkozzunk vezetőinkért (kormányvezetőinkért, közösségi vezetőinkért, munkahelyi vezetőinkért stb.)! Legyen döntésük keresztényi és bölcs, hogy ne veszítsék el Isten jóindulatát, és áldásban részesülhessenek!
 5. Mennyei Atyánk, kérünk, áldd meg azokat, akik a világjárvány következményeit szenvedik el gyászolva vagy családon belüli erőszak közepette, munkanélküliségben, hontalanságban, otthonról való tanulásban, otthonról való munka közepette, elnapolt műtétek közepette stb.!
 6. Imádkozunk azokért is, akik olyan országokban élnek, ahol társadalmi instabilitás, gazdasági összeomlás, üldöztetés, háború és környezeti katasztrófák teszik életüket nehezebbé!

Az EBNSz 50 országban köti össze a nőket Európa-szerte és a Közel-Keleten.


Latin-Amerika Baptista Nőszövetsége

Adományaitoknak köszönhetően, a LABNSz támogatást kapott a baptista női világimanaptól, és ez az adomány százaknak volt áldásul. A LABNSz arra összpontosít, hogy Latin-Amerika bennszülöttjeinek nyújtson segítséget ezzel a támogatással. 500 Bibliát osztottak szét anyanyelvükön, négy kutat ástak négy közösségben, és Ecuador bennszülött közösségei kaptak segítséget a világjárvány alatt. Adományaitok több mint 2000 ember életét befolyásolták megszámlálhatatlan módon!

Imatémák:

 1. Imádkozzunk azért, hogy amint az első lépéseket megtesszük annak érdekében, hogy támogatni tudjunk egy latin-amerikai misszionáriusnőt, aki Indiában dolgozzon nőkkel, álmunk valóra váljon!
 2. Imádkozunk az ötéves célkitűzéseinkért, ami abból áll, hogy mi a látásunk a jövő generációra nézve!
 3. Imádkozzunk a bennszülött közösségekért és azért, hogy az evangélium hasson a kultúrájukra!
 4. Imádkozzunk a PEPES-ért, a keresztény óvodáért a szegénynegyedekben!
 5. Imádkozzunk ezekért a nagy szükségletekért:

A családon belüli erőszak megszűnéséért

Munkalehetőségért a fiataloknak

Az Istennel való kapcsolatunk elmélyüléséért

 • Imádkozunk azért, hogy egy ingyenes telefonvonal alakulhasson ki Latin-Amerika minden országában azért, hogy támogatást nyújthassunk a váratlan terhességgel szembenéző nők számára! Jelenleg van egy kommunikációs központunk Argentínában, ami kéréseket közvetít a megfelelő alelnökökhöz.

Liliana Fernandez de Farina, a nőszövetség elnöke, nagyon hálás imáidért. Hálás azért a válaszért is, amit a vele együtt dolgozó, nagyszerű csoportban kapott Istentől. Isten valódi ajándékaiként tekint rájuk. Mindegyik ország mindegyik alelnöke be van vonva az UFBAL programba, a heti virtuális imaórába keddenként és a péntekenkénti félórás videókonferenciákba.

A LABNSz 25 tagcsoportból áll 21 országban.


Világszintű BNVSz és a Baptista Világszövetség

Minden évben összegyűlnek a baptista nők New Yorkban, hogy képzést kapjanak a Bizottságban a Nők Státuszáról az ENSZ-ben. Ez nem egy keresztény konferencia, de sokat tanulhatunk egymástól, miközben a világszerte nőknek problémákat okozó kérdésekre keressük a válaszokat. Imádkozzunk azért, hogy a baptista nők, akik részt vesznek minden évben, felhasználhassák képzésüket arra, hogy Isten szeretetét saját körülményeikben alkalmazni tudják! (További információt erről itt találhatsz: https://www.bwawd.org/resources.)

A Baptista Női Világszövetség és a Baptista Világszövetség imatémái:

 1. Az a vágyunk a BNVSz-ben, hogy a baptista nők világszerte gyarapodjanak. Olyan sok minden akadályozni akar minket abban, hogy megéljük mindazt, amire elhívott minket az Úr.

Kérlek, imádkozz azért, hogy legfőbb értékeink beteljesüljenek és túlcsorduljanak a nők életében a következő évben.

– Minden nő megtalálja valódi értékét és erejét Krisztusban.

– Minden nő megélje azt, amire Isten teremtette.

– Hogy mindez segítse őt a gyarapodásban, és amint gyarapszik, mindenki számára áldás lehessen.

 • Mire eljön a 2021-es világimanap, már meg lesz tartva az online Világméretű Baptista Női Konferencia és a BNVSz Kongresszusa. Imádkozz azért, hogy a nők bátorítást és ihletést találjanak, miközben részt vesznek ezeken az eseményeken!
 • Imádkozz a BNVSz új ügyvezető igazgatójáért, amint próbál hozzászokni új szerepéhez!
 • Imádkozz a Baptista Világszövetség Női Kontinentális Szövetségének minden vezetőjéért, valamint Karen Wilson elnökért és Sherri Cherdak pénztárosért/titkárért, hogy kellő bölcsességük legyen Istentől!
 • Imádkozz folyamatos vezetésért a felelősség viselésében a Baptista Világszövetség általános titkára, Elijah Brown számára!
 • Imádkozz azért, hogy az online képzéseink még több segítséget nyújthassanak baptista nőknek szerte e világon!

Együttesen a BNVSz 151 ország nőit köti össze.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!