Álmodjunk Isten szíve szerint!

3696
Nemeshegyi Dávid lelkipásztor. Fotók: Bakos Tamás

Álmaink megvalósítása során számíthatunk nehézségekre, akadályoztatásokra célunk elérésében, viszont amennyiben Isten szíve szerint való álmokért harcolunk, ugyancsak számolhatunk az Örökkévaló hatalmas, természetfeletti erejével, hogy győzedelmeskedhessünk. Nagyjából össze is foglaltam, milyen témában beszélt nekünk Nemeshegyi Dávid, a Rákoshegyi Baptista Gyülekezet pásztora. Prédikációját – hogy így nevezzem – a tőle megszokott összeszedettség, humor jellemezte.

Az Angyalföldi Baptista Gyülekezet dicsőítőcsapatának nyitódala („Te vagy az Isten, aki nevére…”) egyik kedvenc dicsőítő dalom, erőteljes kezdésnek bizonyult. Én személy szerint mindig elszontyolodom egy picit, mikor rájövök, hogy most nem éneklünk többet, nem is bírom a szoros programterveket egyébként, de ez teljesen szubjektív, és az Örömkút rendezvényeken nyilván ennek van helye. Ehhez mérten remekül megszerkesztett alkalom résztvevői lehettünk, hála Istennek és a szervezőknek, többek között Muzslai-Bízik Benczének, aki az Örömkút rendezvények főszervezője.

Angyalföldi zenei csoport
Angyalföldi zenei csoport

„Én sajnos értem a slágerek szövegét, ezért úgy gondoltam, írok nekik Istennek tetsző szöveget.” Ezen slágerátiratok cajon – akusztikus gitár felállásban hangoztak el a Pápai Tomi Band előadásában, igazi zenei élményt nyújtva a hallgatóságnak. Az immáron Jézus kedvére való dalok CD-n is megjelentek, melyeket tetszőleges áron meg lehetett vásárolni az alkalom után. Az így befolyó összeget Tamás spontán kijelentéssel az Örömkút rendezvénysorozat támogatására ajánlotta.

Visszatérve az álmainkra, úgy gondolom, lehetünk ábrándozásra hajlamosak, nincs ezzel baj, én is ilyen vagyok, viszont meg kell tanulnunk összehangolni minden apró gondolatfoszlányunkat a Szent Szellem sugallataival, még akkor is, ha ez bizonyul életünk legnehezebb kihívásának. Hiszen ha belegondolunk, a problémáink forrása végtére is elméleti síkon kezdődik. Ez teljesen független attól, hogy racionális beállítottsággal rendelkezel, vagy az előbb említett álmodozó típushoz tartozol. Jézus vágya, hogy a vele való kapcsolatod ápolása során egyre inkább az ő gondolatain járjon az eszed, ne pedig a terheken, melyek csak lehúznak és felőrölnek. Merjünk Isten szíve szerint álmodni, merjünk kilépni, megvalósítani! „Előtted megyek, síksággá teszem a hegyeket, a tekervényes utakat kiegyenesítem, összetöröm a súlyos bronzkapukat, a vaszáraikat letöröm. Neked adom a sötétségben elrejtett kincseket és a titkos rejtekhelyek gazdagságát, hogy megtudd: Én vagyok az Örökkévaló, Izrael Istene, aki neveden szólítottalak.” (Ézsaiás 45,2–3)

_MG_9618Csöndes Evelin, a Felház lelkes résztvevője beszélt nekünk személyes bizonyságáról a böjttel kapcsolatban, hogy mennyire fontos tudatosan végezni a mindennapi cselekvéseinket, és nem árt néha átmenetileg alapvető dolgoktól megválni, hogy még többet hallhassunk Isten hozzánk intézett szavaiból. Napjainkban az internet könnyen beszippant minket, ha nem figyelünk oda, és hagyjuk elfajulni ezt a folyamatot. Evelin buzdított minket Facebook-böjtre is, hiszen a közösségi oldalak is könnyűszerrel rabolják drága időnket.

Értékes nyeremények kisorsolására is sor került, tíz darab remek könyv talált gazdára, valamint a Szafi fit felajánlásával egészséges alapanyagok. Az Örömkút-himnusz is elhangzott, örömmel tapasztaltam, hogy egyre jobban megy a rapszöveg jól artikulált előadása. Összességében igazán remekül éreztük magunkat, és természetesen a finom falatok sem maradtak el.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!