„Sabbat – Az Isten ritmusa szerinti élet” – ez a címe a 2022-es Aliansz-imahétnek, amely január 2., vasárnaptól 9., vasárnapig tart. A megnyitó istentiszteletre a Budapest Belvárosi Metodista Imaházban került sor a Reménység Gyülekezet szervezésében. (Cím: Budapest VI. kerület, Felsőerdősor u. 5.)

Az Aliansz-imahét programja a legfrissebb Aliansz-hírlevél 18–36. oldalain található az imahét napjaira javasolt igékkel és témajegyzékkel: http://www.aliansz.hu/…/ALIANSZ_hirlevel-2021-karacsony…

A megnyitó istentiszteleten 2022. január 2-án, vasárnap nyolc lelkipásztor szolgált, Khaled A. László metodista, Aradi György evangélikus, Mészáros Kálmán baptista, Karsay Eszter református, Nagy Károly katolikus, Németi Zsolt pünkösdi, Kováts György a Mahanaim és Vályi Györgyi a helyi metodista gyülekezet vezetőivel.

A megnyitón a Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz vezetői, D. Szabó Dániel, Hecker Frigyes tiszteletbeli elnökök, Szeverényi János elnök, Horváth István főtitkár, Dani Eszter, Szuhánszky Gábor, Mészáros Kálmán alelnökök, Bánki Lajos és Csikós Péter választmányi tag is bekapcsolódott a megnyitó istentisztelet programjába. „Manapság több szabadidőnk van, mint bármely más előző generációnak. Azonban az, hogy több olyan időnk van, amikor nem kell dolgoznunk, nem jelenti automatikusan azt, hogy lelki nyugalmunk is van. A sabbat azt jelenti, hogy megállunk, szünetet tartunk, időt szánunk magunkra.

Amikor Isten arra hív, hogy hetente egyszer tegyünk félre mindent, meg akarja őrizni szabadságunkat. A 2022-es imahét célja nem az, hogy tiltakozzon a vasárnapi munka ellen. Az imahét lehetőség arra, hogy újra felfedezzük a szabadságot egy olyan világban, ahol könyörtelen követelések és nyomás vesz körül minket” – fogalmaznak a Svájci Evangéliumi Aliansz vezetői, Andi Bachmann-Roth és Christian Kuhn. Soli Deo gloria!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!