A semmiségek Ura – ki lehet?

Megjelent Salyámosy Éva újabb könyve

1884

Hogy jut eszedbe a semmiségekről írni?

Már régen a szívemen van e téma. Most kaptam rá szabad utat az Úrtól. Sokszor úgy gondoljuk, majd megköszönjük Istennek, ha igazán komoly dolgot tesz értünk, közben nem vesszük észre, hogy percről percre ő vigyáz ránk, segít, tanít, igazgat, ajándékoz, tanácsol, vigasztal, helyzetet teremt. Ha valami jól megy vagy jól alakult, nem szerencse dolga! Minden jó Isten ajándéka, onnan fentről száll le hozzánk. Ha pedig észre se vesszük, azzal fájdalmat okozunk mennyei Atyánknak, magunknak meg kárt.

Mire gondolsz?

Ha a kánikulát egy csodás szellő enyhíti, olyan jó Istennek megköszönni, hogy bekapcsolta a mennyei ventilátort. Amikor késésben vagyunk, és éppen jön a jármű, ha szeretnék venni egy függönyt a lakásba, olyat, ami van is és nincs is… Isten pedig bölcs tanácsot ad, ha senyved a virág, és az Úr feléleszti, ha tudok imádkozni a szirénázó mentőben lévőért, ha megóv egy taposóaknától, és vizet ad a háborús környéken, ha nem találok valamit, máris hozzá fordulok és megköszönhetem, hogy meghallgatott. Sorolhatnám. Áldás, hogy jól aludtam, nem törtek be, meggyógyultam, szép családom és megélhetésem van, baleset nélkül haladok, szolgálok…

Úgy gondolsz erre, mint a hála poharára?

Pontosan. Kiöntöm az Úr előtt a sok hálát. Boldog vagyok, mert van szemünk arra, hogy mindezt észrevegyük, és visszamosolyoghatunk az Úrra. Megéljük, hogy Isten minden percben velünk van. Ez szeretetet szül, biztonságot ad és illatossá teszi a lelkünket. Aki nem így gondolkodik, azt hiheti magáról, hogy ő értéktelen, nincs gondviselője, elveszett, csak maga van. Ebből már sok tragédia származott. A borítókép is azt sugallja, hogy ha a szívünk tényleg Isten temploma, akkor ott állandó dicsőítésnek kell folynia. De az is fontos hozadéka lehet a könyvnek, hogy felfedezzük magunk körül ezeket a „mennyei semmiségeket”, s visszafelé, a mára és előre is megköszönjük az Úrnak.

Más könyveket is hoztál a Tahi Konferenciára?

A világtalálkozó miatt sokan nem találkoztunk tavaly. Így hoztam az „500 bibliai találós kérdés a Bibliából válaszokkal” című könyvem felnőtteknek és ennek gyermekváltozatát is mesékkel: 150 találós kérdés. Most az az áldás ért, hogy a Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó is feltette a honlapjára mint hiteles és ajánlott könyvet, és a Sola protestáns rádióban is hetente van ilyen műsorom ismétléssel. De kapható több mesekönyvem is, mind a krisztusi értékekkel. Nagyon ajánlom ezeket a mai világ gyermeklélekgyilkos filmjei, könyvei és játékai helyett. Azt tapasztalom, hogy aki ilyen dolgokra költ, annak Isten sokszorosan visszafizeti a misszióját.

Úgy tudom, más egyházak is felfedezték a szolgálatodat. Van még hely a naptáradban?

Igen. Ez az én misszióm, elmondani, amit az Úr a szívemre tett tanúságtevés, megbocsátás, édesanyák és más témákban. Várom a további meghívásokat egyházunkból is, igen, van még hely a naptáramban!