A COVID-járvány szélesedése és egyre súlyosabbá válása, illetve a rendkívüli jogrend bevezetése miatt egyházunkban – több más felekezethez hasonlóan – további szigorító intézkedések bevezetésére van szükség. Ezekkel a lépésekkel igazodni kívánunk az Országgyűlés, a Magyar Kormány és az illetékes szakhatóságok intézkedéseihez, támogatni igyekszünk a társadalom vírus elleni védekezését, és nem utolsósorban védeni a gyülekezetekhez tartozók egészségét, életét.

Ezek részeként:

1. 2020. november 11-től kezdődően a gyülekezeti istentiszteletek, bibliaórák tekintetében kérjük a gyülekezeteket, hogy mindenütt álljanak át ONLINE módra a tavaszi veszélyhelyzeti időszakhoz hasonlóan, figyelembe véve az MBE operatív tanácsának ajánlott szempontrendszerét (www.baptist.hu/koronavirus).

2. Kérjük a gyülekezeteket, hogy a házasságkötések és a temetések alkalmával a Magyar Kormány rendeleteivel összhangban működjenek.

3. Az úrvacsora tekintetében a gyülekezetekre bízzuk, hogy azt most elhagyják a következő időszakban, vagy online módon tartják majd meg.

4. Minden más helyzetben az aktuális járványügyi rendelkezéseket kell figyelembe venni, így maximum 10 fő részvételével, a vonatkozó előírások maradéktalan betartásával tarthatóak közösségi alkalmak. Elengedhetetlen a legalább 1,5 m-es távolságtartás, a fertőtlenítés, és a maszk szabályszerű használata, valamint legkésőbb este 8 óráig haza kell érni a találkozókról.

5. Az országos iroda munkatársai továbbra is – online módon – készséggel a testvériség rendelkezésére állnak, és segíteni igyekeznek a közösség rendezett működését a járvány ezen időszakában is.

6. Az MBE kommunikációs osztályának munkatársai az egyház honlapján és különféle oldalain, hírcsatornáin rendszeres istentiszteleti elérhetőségeket, közvetítéseket tesznek közzé, hogy a kisebb gyülekezetek és idős testvéreink is részesülhessenek a közösség áldásaiból.

Felhívjuk testvéreinket, hogy imádkozzunk egymásért, a leginkább veszélyeztetett időseinkért, a kórházakban és az idősotthonokban dolgozókért, országunkért! Imádkozzunk azért, hogy a nehézségek közepette a Krisztusba vetett hit és reménység megerősödhessen sok ember szívében!

MBE OT 2020. november 10.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!