Több mint egy éve a Covid árnyékában éljük a mindennapi életünket, mindez hatással van a gyülekezetekre is, nehéz volt a barátságokat és a kapcsolatokat ápolni. Mégis hittel és reménységgel a szívünkben választottuk a gyülekezet által már jól ismert balatonszárszói SDG Családi Hotel és Konferencia-központot. Gyülekezeti hétvégéken évről évre tapasztalhatjuk Isten szeretetét, közelségét, áldásait közösségként. Isten különleges ajándéka számunkra, hogy amikor már testileg és lelkileg is elfáradtunk ebben a járványhelyzetben, mégis megengedte,  amire már nagyon vágytunk. A gyülekezet és a körzet tagjai, valamint néhány barát november 5–7. között együtt várhattuk, hogy Isten milyen személyes üzenetet tartogat számunkra a hétvége központi gondolatán keresztül: Jézus tanítványa vagyok. 

A szobák elfoglalása után első közös esemény a vacsora volt, ezután következett az esti alkalom. Tóth Krisztián lelkészgyakornok arról kérdezett minket, hogy miért vagyunk itt, akarunk-e valamit az Úrtól, vágyunk-e valamire, milyen akadályaink-vakfoltjaink vannak. Az este énekléssel, játékkal folytatódott, majd lehetőség volt filmnézésre. 

Szombaton imaórával kezdtük a napot, Pályka István vezetett bennünket. Csoportokban elcsendesedhettünk, hálát adtunk a megérkezésért, a gyülekezetért, és önvizsgálatot tartottunk, hogyan élünk a talentumokkal. Délelőtt elkezdhettük a téma, a „tanítványság” tanulmányozását ifj. László Gábor lelkipásztorunk vezetésével. „Mester és tanítványai” témában igéket néztünk meg, majd megvizsgáltuk az ige fényében, hogyan lehetünk jó tanítványok. Isten tervének megértése, megszólítás, megfelelő körülmények, bűnrendezés, követés, odaszánás, engedelmesség. Ezután egy érdekes előadást hallgattunk meg legifjabb László Gábortól az 1923-as baptista tanítványok életéről, szolgálatáról, nehézségeiről. Próbáltunk választ keresni arra, hogy vajon régen könnyebb volt-e tanítványnak lenni. Ebéd után szabad idő következett, a Balaton partján csodálhattuk mennyei Atyánk gyönyörű alkotásait, töltődhettünk a természet közelében. Lehetőség volt beszélgetni, sétálni, és a legkisebbek is élvezhették a játékokat a gyönyörű napsütésben. Vacsora után Kelédi Márton lelkipásztor az alternatív valóságba invitált minket. János evangéliuma 21. részét vizsgáltuk  meg más szemszögből. „Én és a Mester”, én bizonyítom Jézus feltámadását, én ismerem meg Péter szomorúságát, én adom tovább az információt… de az a kérdés, hogy amit továbbadok, az valóság és igazság-e. Az estét csoportbeszélgetésekkel folytattuk, a különböző szakmai témákat dr. Tóth Krisztina klinikai szakfőorvos, László Margit mentálhigiénés tanácsadó, Szekrényes Ildikó logopédus tették minden korosztály számára érdekes, értékes, elgondolkodtató beszélgetéssé. Vasárnap újra csoportokban imádkozunk, Kertész Péter biztatott minket, hogy legyünk hűségesek és hálásak. A tegnapi előadás folytatásaként rávilágított legifjabb László Gábor, hogy a mai baptista tanítványok élete miben különbözik a régiekétől. Elgondolkodtató, hogy miért gondoljuk azt, hogy ma nehezebb Jézus tanítványának lenni. Dr. Léránt István nagyon izgalmas, részletes és érthető előadást tartott számunkra a vírusokról és az oltásokról. 

Kelédi Márton egy gondolkodtató feladatot adott nekünk, választhattunk öt bibliai történet közül, megindokoltuk, miért ezt választottuk, majd átírtuk saját magunkra vonatkoztatva annak történését, cselekményeit. 

Ifj. László Gábor záró előadásában kérdéseket kaptunk, mikor tértem meg, mióta vagyok tanítvány, mikor beszéltem utoljára valakinek arról, hogy Jézus követője vagyok. Ebéd után imaközösséggel zártuk a hétvégét, majd elindultunk haza. Hálás vagyok azokért, akik ott voltak ezen a hétvégén, és hálás vagyok azokért is, akik nem tudtak jönni, de imádkozó szívvel gondoltak ránk. 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!