A Lepramisszió köszönete

1478

“A Nemzetközi Lepramisszió tagországaiban gyűjtött segítségből a Nepáli Lepramisszió közvetlenül vagy közvetve több, mint 18 000 emberen segített a 2 és fél hónappal ezelőtti hatalmas földrengés áldozatai közül.

Orvosi segítséget, otthont, anyagi támogatást, élelmet és más gyorssegélyt tudtunk osztani a legrászorultabbak között. Különösen is a leprabetegek családjai, az egyedülálló asszonyok által vezetett háztartások, a mozgássérültek és a legszegényebbek álltak segítségünk középpontjában. Munkatársaink – akik közül sokuk maga is a károsultak között van – végtelen önfeláldozással és odaadással állnak helyt folyamatosan. Nagyon segítőkészek voltak a kormányzati szervek, a helyi vezetés, valamint a különféle civilszervezetek is. Végtelenül hálásak vagyunk a Nemzetközi Lepramisszió tagországaiból érkezett adományokért minden egyes támogatónak! Csodálatosan tapasztaltuk meg a szeretetnek és együttérzésnek jeleit.

Április 25. óta az Anandaban kórházban 407 sérültet láttunk el sebészeti és más beavatkozással. Mobilklinikáinkon 1555 személyt részesítettünk ellátásban a környező 8 kerületben. 2135 sérültön végeztünk röntgenvizsgálatot gépünkkel.

429 személynek nyújtottunk tanácsadást, 1416 háztartást részesítettünk sürgősségi élelmiszer-és tartóscikk-segélyben. 2035 sátrat biztosítottunk átmeneti szállásul az áldozatok számára, 639 lakóházat javítottunk meg vagy építettünk újjá. 26 károsult alkalmazottunknak nyújtottunk anyagi segítséget, további 44 dolgozóknak kívánjuk  még ugyanezt biztosítani.

A támogatások felhasználása folyamatosan zajlik házépítéssel, az egészségügyi szolgáltatások nyújtásával. Anandaban az ország vezető leprakórháza és referenciakórház egyben. Minden, ami itt történik, különösen is a figyelem középpontjában áll. Ezért a kapott segítség is különös jelentőségű, melyet minden egyes támogatónak hálásan köszönünk!

Shovakhar Kandel, a Nepáli Lepramisszió igazgatója.”

Hálás szívvel és tisztelettel köszönöm meg Támogatóinknak, hogy felhívásunkra rövid időn belül 1 025 587 Ft adományt juttattak el hozzánk, melyet maradéktalanul továbbítottunk a Nemzetközi Lepramisszión keresztül a Nepáli Lepramissziónak. 

Megosztás