Támogassuk a baptisták társadalmi szolgálatát adónk 1+1 %-val!

304440

Mi rendelkezünk arról, hogy az egyébként már levont adónk 2%-a mire legyen fordítva. Döntsünk! Kérjük barátaink, szomszédaink, munkatársaink segítségét is, amennyiben kész közösségünk szolgálatának javára rendelkezni.

Amennyiben valaki a tavalyi évben az egyház javára rendelkezett, úgy az a következő négy évre is érvényes. Viszont a civil szervezetek számára minden évben külön rendelkezni kell.


Nem csak egy évre szól(hat)!

A 2020-as nyilatkozatunkban az egyházaknak történő felajánlás nem csupán erre az évre vonatkozhat, hanem a következő években is az az egyház kapja adónk 1%-át, amelynek a javára az idén rendelkezünk.
Ez az automatikus folyamat csupán akkor módosítható, ha újabb nyilatkozatot adunk be, vagy visszavonjuk korábbi rendelkezésünket.


Ez nem adománygyűjtés

Fontos tudatosítanunk, hogy az 1+1% felajánlása nem adomány, hanem rendelkezés arról az összegről, amit az állam már levont az adónkból. A felajánlók csupán arról döntenek, melyik egyházé és/vagy szervezeté legyen. Ha nem rendelkezünk adónk 1+1%-áról, akkor is felhasználásra kerül az államháztartás keretein belül!


Ki rendelkezhet 2020-ban?

Bárki, aki 2019-ben adóköteles jövedelmet kapott, és erről jövedelemadó-bevallás készül, és megfizeti a kiszabott adót. Fontos! Ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója 0 forint (például az egyes adókedvezmények miatt), az egyházak részére még ebben az esetben is szükséges rendelkeznie, mivel az egyházak – az 1%-on túli – kiegészítő állami támogatása a rendelkezők száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik.


Hogyan rendelkezzünk?

  1. A nyomtatványra írjuk rá az adóazonosító jelünket!
  2. Írjuk rá a Magyarországi Baptista Egyház technikai számát: 0286! Ugyanezen a lapon a +1% felajánlásához írjuk be az általunk választott civil szervezet adószámát.
  3. Tegyük bele a borítékba, és zárjuk le.
  4. Írjuk rá a borítékra az adóazonosító jelünket!
  5. Írjuk alá a borítékot a leragasztáson!
  6. A lezárt borítékokat kétféleképp juttathatjuk el a NAV-hoz:

Határidők

Május 10. – Ha a munkáltató készíti el az adóbevallást, eddig a napig lehet átadni a rendelkezést tartalmazó borítékot.

Május 20. – Szja bevallás és 1+1 % felajánlásának végső határideje! Amennyiben sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján nem rendelkezett, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz.

Hány percre van szükségünk egy asztalnál ülve ahhoz, hogy eredményesen segítsünk embertársainknak kilátástalan életük megoldásában, valamint a gyülekezetek emberbaráti szolgálatának anyagi támogatásában? Összesen néhány percre.

Hogyan?

Úgy, hogy mi magunk és ismerőseink is a Magyarországi Baptista Egyháznak (technikai számunk: 0286) rendelkezünk adónk 1%-áról.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció