A csodákról

799
Withered dandelion

Nagy csoda, ha a templomok, az imaházak vasárnaponként tele vannak egymást szerető hívőkkel. De az igazi csoda az, ha az ott levő emberektől a településük Isten virágzó falujává, városává változik.

Nagy csoda, ha meggyógyulsz, amikor már mindenki lemondott rólad. De az igazi csoda az, ha gyógyultan senki sem ismer rád, mert annyira jobb ember lettél.

Nagy csoda, ha sok keresgélés és várakozás után végre lett egy jó állásod. De az igazi csoda az, ha új munkatársaid már nem is tudnának nélküled jókedvűen dolgozni.

Nagy csoda, ha megtalálod azt, akivel nagyszerű házasságban élhetsz. De az igazi csoda az, ha az ismerős házaspárok mindegyike minél több időt akar veletek tölteni, mert mind úgy akar szeretni, mint ti.

Nagy csoda, ha hosszú várakozás után végre gyermeketek születik. De az igazi csoda az, ha tőletek megtanulva igazi közösségi emberré alakul az évek során.

Nagy csoda, ha gyermekeitek tehetsége fantasztikusan kibontakozik. De az igazi csoda az, ha abban lelik örömüket, hogy tehetségükkel másokat szolgálnak.

Nagy csoda, ha munkádból vagy vállalkozásodból jelentős vagyonra teszel szert. De az igazi csoda az, ha mégis egyszerű életmódot folytatsz, amelyben van időd magadra, a családodra, a barátaidra és szomszédaidra: az emberekre.

Nagy csoda, ha hiszel Istenben. De az igazi csoda az, ha a hívőségedtől jobb másoknak.