A Bartimeus misszió és az Aliansz Kárpátalján

Isten szeret téged!

Hálásak vagyunk Isten kegyelméért, továbbá testvéreink imádságáért és anyagi támogatásáért, ami lehetővé tette, hogy június 21–25. között a Bartimeus misszió és az Evangéliumi Aliansz összefogásában Kárpátalján hirdethettük Jézus Krisztus evangéliumát, és magyar nyelvű hangzó Bibliákat oszthattunk ki látássérültek és írni-olvasni nem tudók számára. Azért imádkoztunk, hogy a határon gyorsan átmehessünk, és az audiobibliákkal ne legyen gond. Hála Istennek, így is történt, a határon gyorsan és minden gond nélkül átértünk!

Szállásunk a Nagydobronyi Református Líceumban volt, ahol szeretettel fogadtak bennünket és gondoskodtak rólunk. Eszter, egy koreai misszionárius, aki a magyar nyelv tíz hónapon át tartó tanulása után már kitűnően megérteti magát, szervezte számunkra Nagydobronyban, Kisdobronyban és Bátyún az evangelizációkat. Másnap Szürtén és Sztrabicsón voltunk. 24-én Bátyú református templomában részt vettünk a délelőtti istentiszteleten, délután Csonkapapin szolgáltunk egy evangelizációs alkalmon, amit a régióban lévő református gyülekezeteknek tartottak.

Estére pedig Munkács városának egyik roma gyülekezetébe kaptunk meghívást, ahol az Amaro Del együttes tagjai is szolgálnak a dicsőítő csapatban. Ezeken az alkalmakon igehirdetéssel, bizonyságtétellel és énekekkel szolgáltunk, majd a magunkkal hozott audiobibliákat osztottunk ki, összesen 140-et. Köszönet P. J., S. B., Sz. Sz. I. és Sz. I. testvéreinknek az ezek megvásárlásához nyújtott támogatásért!

Munkácson imádkoztunk egy kórházban lévő, lélekben és testben is megsérült testvérnőért, akinek előző nap ukrán szélsőséges fiatalok megölték a fiát egy cigány tábor elleni támadásban. Imádkoztunk védelemért a roma közösség számára, és a támadókért is, legtöbbjük 16–17 éves középiskolás fiú…

Hálásak vagyunk, hogy Isten megengedte, hogy Kárpátalján hirdethessük az evangéliumot, az embereket Krisztushoz hívjuk, és Isten igéjével bátoríthassuk a testvéreket.

Egy fiatal hölgy visszajelzését szeretnénk bizonyságtételként megosztani:

„Múlt héten vasárnap Ön és a Bartimeus egyesület tagjai részt vettek délutáni istentiszteletünkön itt Csonkapapiban. Nagyon jó volt hallgatni Önt, Hosszú János és Miklós Tibor urakat. Szerettem volna megköszönni személyesen is a szívhez szóló szavakat mindegyikőjüknek, de meghatódottságomban valahogy mégse tettem. Amikor az elinduló eső miatt bementünk a templomba, Önnek volt egy bizonyos mondata, miközben épp rám nézett, ez volt az: »Isten szeret téged.« A délután további részében és még a napokban is hatással voltak rám a szavai, a lelkemig hatoltak, megerősítették az utóbbi időben kissé megingott hitemet. Most itt szeretném megköszönni azt a délutánt, a csodás énekeket és szavakat, hogy eljöttek hozzánk és együtt dicsőítettük az Urat. Isten áldását kívánom az életükre, családjukra, szolgálatukra! Nagyon szépen köszönöm!”

Kedves Testvéreink! Még egyszer köszönjük az imádságot és az anyagi támogatást! Isten gazdag áldását kívánjuk az életetekre!