A különleges látványvilágú, számtalan digitális trükkel izgalmassá tett, és nagyszerű színészek segítségével életre keltett varázslatos családi film, az El a kezekkel a papámtól! a karácsonyi szezon kezdetén, december 9-én kerül a mozikba. 

A mozik közönsége holnaptól találkozhat az „Édes mostoha” történetét új nézőpontból feldolgozó magyar szuperprodukció plakátjával, melyen a Dorkát alakító Marczinka Bori mellett: Csobot AdéltPálmai AnnátBokor BarnátZsurzs KatitNagypál Gábort és a gyerekszereplőket láthatjuk. A mozivásznon rajtuk kívül a főbb szerepekben találkozhatunk Gubás GabivalJárai Mátéval, Elek Ferenccel, Pindroch Csabával és Borovics Tamással is.  

A slágergyanús dalokkal, káprázatos látványvilággal készült film kortól és nemtől függetlenül felhőtlen szórakozást ígér és minden generáció számára tartogat valami meglepetést. Ám a produkció nemcsak a nézők arcára kíván mosolyt csalni: a plakáton látható ajándékdoboz és logó a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciójával való együttműködést jelzi, melynek keretében a film alkotói és szereplői az akciót népszerűsítő eseményeken való részvétellel és külön felhívással készülnek.  

A Baptista Szeretetszolgálat idén 18. alkalommal hirdeti meg a Cipősdoboz-akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát, amelyeket november 26. és december 19. között közel 350 gyűjtőponton várnak, hogy aztán még az ünnepek előtt eljuttathassák a nevelőotthonokban lakó vagy mélyszegénységben élő gyerekeknek. A szeretetszolgálat az akció www.ciposdoboz.hu weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz-ajándékok elkészítéséhez, de online cipősdobozküldésre már november 2-től nyílik lehetőség a www.liliputjatek.hu/ciposdoboz weboldalon keresztül. A Cipősdoboz-akcióban az „El a kezekkel a papámtól!” színészei mellett olyan hírességek is közreműködnek, mint Kulcsár EdinaMező MisiVujity TvrtkoRadics Gigi.  

Csobot Adél, az El a kezekkel a papámtól! egyik főszereplője nagy örömmel vesz részt az ajándékozás minden szakaszában. „Rendkívül szívmelengető ez az akció. Ahol tudok, próbálok segíteni, ezt mind magánemberként, mind közszereplőként is kötelességemnek érzem. A gyerekek arcára mosolyt varázsolni pedig kimondottan jóleső feladat” – nyilatkozta az első mozifilmfőszerepében debütáló énekesnő. 

„A családi mesefilm mint műfaj bevezetése a magyar filmpiacra nemcsak arra ad lehetőséget, hogy élményt nyújtsunk a gyerekeknek és a családoknak, hanem arra is, hogy figyelmet fordítsunk rájuk. A mai naptól a film üzenetét és kampányát összekötjük egy olyan országos jótékonysági akcióval, ahol a rászoruló gyerekeké a főszerep. Bízunk benne, hogy abból a médiaérdeklődésből, amit egy film generál, a gyerekekre is nagyobb figyelem jut. Ezúton is szeretném megköszönni az El a kezekkel a papámtól! szereplőinek, hogy részt vesznek ebben a kampányban” – mondta Helmeczy Dorottya, a film producere. 

Nemzeti Filmintézet támogatásával, nemzetközi szuperprodukciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel készült film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendező közreműködésével készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. A látványtervező Valcz Gábor volt, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte. Dalszövegíró: Orbán Tamás (Artisjus Díj, Jakab Líra Díj, II. Európai Arany Művész Díj). 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!