„Beszéld el, mit tett veled Isten.” (Lk 8,39)

Emlékezzünk ezen a napon azokra, akik történelmi és gyülekezeti elődeink közül mindent megtettek azért, hogy minél többen személyesen higgyenek Jézus Krisztusban, a Megváltóban! Emlékezzünk azokra, akik nekünk is segítettek abban, hogy higgyünk Krisztusban, hogy bízzuk Istenre az életünket! Erősödjünk meg mi magunk is arra, hogy az evangéliumot, a krisztusi életet hitelesen bemutassuk, megosszuk! Mutassuk meg, mondjuk el, mit tett velünk Isten!

Billy Graham baptista evangélista 1918. november 7-én született. Az ő személye és tevékenysége nagyszerűen mutatja be, hogy a baptista keresztény ember mindig megtalálja annak módját, hogy életével és beszédével egyaránt bemutassa környezetének Megváltóját, Jézus Krisztust. Az emlékév során ezért lett ez a nap a baptista evangelizáció napja.

Ez a nap emlékeztet bennünket közösségünk múltjának és jelenének azokra a szereplőire, akik hitelesen és eredményesen hirdették Krisztus evangéliumát, amely megváltoztatja az emberi lélek állapotát, újjászüli a hívőt. Sokan a hit hirdetői közül életükkel fizettek kitartó szolgálatukért, mások szép kort értek meg a misszióban. A neveket végtelenségig sorolhatnánk: dr. Hubmayer Balthazar, William Carey, John Bunyan, D. L. Moody, Charles Haddon Spurgeon, Judson Adoniram, Johann Gerhard Oncken, Meyer Henrik… A magyarok közül Kornya Mihály, Tóth Mihály, Seres Sámuel, Cserepka János, dr. Tóth Piroska, Füredi Kamilla

Billy Grahamet a 20. század legbefolyásosabb keresztény vezetői között tartjuk számon. Az összes földrészen hatással volt neves és névtelen emberek tömegeire. Sokan az ő szavai nyomán találtak Krisztusra. Gondolatai máig hatnak könyvein, elmélkedésein, felvételein keresztül. Graham az evangéliumért végzett szolgálatát sosem szakította el a mindennapi élet bajaitól, nehézségeitől. A szegényekért és az elnyomottakért különösen is küzdött élete során. Bátran kiállt Isten igazsága és az emberi igazságosság védelmében mindig. Ezért is hiteles tőle a rövid kiáltvány: „A bátorság ragályos. Ha akad egy, aki bátran kiáll, a többiek gerince is kiegyenesedik.” Legyünk őszintén és természetesen bátor hívők, de ne csak ezen a napon! Mindig!

Baptista500 munkacsoport


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!