A Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus olaszországi szolgálata

2337

A Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és zenekar egy különleges meghívásra az észak-olaszországi Merano városában töltötte a Húsvét ünnepét, ahonnan férjem származik, aki 2008 óta él Szegeden.

Az utazással egy régi vágy valósult meg amely négy évvel ezelőtt olasz barátaink látogatásával kezdődött a Szegedi Baptista Gyülekezetben. Az istentiszteleti alkalmon melyen részt vettek, épp a kórus szolgált (énekekkel, bizonyságtételekkel), mely nagy hatást gyakorolt  meranoi vendégeinkre, akik azt mondták: „Legszívesebben most azonnal elvinnénk ezt a kórust Olaszországba, hogy a mi gyülekezetünk is hallja őket!”

DSC_0968Pár évvel később a meranoi Freie Christliche Gemeinde (szabad evangéliumi gyülekezet) lelkipásztora felkérte a Szegedi Ökumenikus Gospel Kórust és zenekart, hogy vegyünk részt a gyülekezetük által szervezett húsvéti konferencián, melyről Európa több országából érkeztek résztvevők. Sok énekes,zenekari próba és felkészülés után lelkesen indult útnak a 36 fős csapat az Alpok szívében található városba. Ottani testvéreink vendégszeretetét az első perctől élvezhettük: családoknál voltunk elszállásolva, a gyülekezet tagjai által készített közös ebédeken és vacsorákon pedig a legfinomabb olasz specialitásokat kóstolhattuk meg.

DSC_1094A háromnapos konferencián énekekkel, bizonyságtételekkel, dicsőítés vezetéssel szolgáltunk, vasárnap este pedig egy város felé nyitott, evangélizációs koncertet adtunk. A nyelvi akadályok sem jelentettek gondot, hiszen a kórus  vezetője Baloghné Kovács Magdolna, magyar, német, angol és olasz énekeket tanított meg az énekeseknek.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a csodálatos lehetőségért, hogy hirdethettük az Ő igéjét Meranoban is, hogy az evangélizációs koncertünkün sok nép hallhatta a tiszta evangéliumot, hogy az ottani hittestvéreinkkel közel kerültünk egymáshoz és egymás hite által épültünk.

Dicsőség Istennek mindenért!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286