Nagy öröm egy kis gyülekezet életében, amikor megtér és bemerítkezik egy lélek. Így volt ez Püspökszilágyon is, ahol hat év után ismét megmozdult a kis imaház bemerítőmedencéjében a víz.

Szeptember 18-án délelőtt hálaadó ünnepéllyel indult a nap a nyolcszáz fős Pest megyei községben. Merényi Zoltán gyulai lelkipásztor hirdette az igét. A Jeremiás siralmai alapján a hívő ember reménységéről szólt. Az igehirdetés után bizonyságtételek, versek hangzottak el. Énekekkel a Gödöllői Baptista Gyülekezet szolgálócsoportja készült.

Délután szinte teljesen megtelt az imaház vendégekkel, érdeklődőkkel, hogy tanúi lehessenek Nagy Tiborné Anika bizonyságtételének. A 67 éves, Váchartyánban élő özvegyasszony 2019 őszén egy barátnője hívására ment el a püspökszilágyi imaházba. Megragadta őt a közösség szeretete és Isten igéje. Előtte is kereste már az Urat, de személyesen nem volt vele találkozása. Nehéz, szenvedésekkel teli életút áll mögötte. Eltemette férjét és egyik fiát. Könnyes szemekkel mondta el hazatalálásának történetét. Családja ugyancsak könnyekkel hallgatta az anyuka szavait. A bemerítést Merényi Zoltán lelkipásztor végezte. Az istentiszteletet Meláth Attila, a helyi gyülekezet lelkipásztora vezette és ő imádkozott Anikáért.

Öröm volt látni, hogy a megtérésre híváskor többen is pozitívan reagáltak. Az a reménységünk, hogy a következő bemerítésre nem kell újabb hat évet várni Püspökszilágyon.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286