Mintegy 20 helyszínen közel 800 gyermek iskolakezdését támogatta tanszercsomagokkal a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány.

Encsen, Gyulán, Hajdúböszörményben és Szegeden a baptista imaházban osztották ki azokat a tanszercsomagokat, melyekkel a helyi rászoruló gyerekeket támogatta az alapítvány. Az alkalmon a csomagok átadása mellett az igei üzenet is középpontba került, Dani Zsolt, Merényi Zoltán, Szabó László és Balázs André lelkipásztorok bátorították a jelen levő gyermekeket és szülőket arra, hogy a kihívások közepette nézzenek Istenre, mert ő megígérte, hogy velünk lesz. 

Baranyi Barnabás László, a BTESZ közép-magyarországi missziós koordinátora együtt énekelt a gyerekekkel, akik így a dalok szövegein keresztül is találkozhattak az evangéliummal. 

Bacsó Benjámin, a BTESZ alapítvány kuratóriumi elnöke pedig történetekkel bátorította a gyermekeket. Elmondta számukra: „Ha helyet adunk az életünkben Istennek, akkor észrevesszük, hogy életünk ritmusa, dallama megváltozik és elkezd csodálatos módon kiteljesedni. Adjunk helyet az életünkben Istennek!”

A tanszerosztást tanszeradomány-gyűjtés előzte meg a BTESZ Alapítvány szervezésében. A beérkezett felajánlásokból és anyagi támogatásból tanszercsomagokat állítottak össze a BTESZ munkatársai, melyet az adott település rászoruló gyermekei, családjai számára osztottak ki. A csomagok füzeteket, írószereket, az iskolakezdéshez elengedhetetlen kellékeket tartalmaztak.

A gyűjtési akciót és a tanszerosztást már harmadik alkalommal szervezte meg a BTESZ Alapítvány abból a célból, hogy könnyítsenek az iskolakezdés terhein a rászoruló családok számára. 

„Az alapítványunk célja, hogy azoknak a gyerekeknek adjunk támogatást, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyermeknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret és amiben sikereket érhet el. Ehhez pedig reményeink szerint ezek a tanszercsomagok is hozzájárulnak” – mondta Bacsó Benjámin, a BTESZ Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A tanszerosztásokon több helyszínen a helyi polgármester, önkormányzati képviselő is részt vett.  


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!