2016. szeptember: Értékünk az ismeret és a megértés

2618

A hónap igéje

„Bölcsesség építi a házat, értelem szilárdítja meg, és ismeret tölti meg a szobákat mindenféle drága és kedves értékkel.” (Péld 23,3–4)

A hónap gondolata

Azt gondolhatnánk, hogy a mai társadalomban háttérbe szorult a tudásalapú minősítés, és azok kerülnek reflektorfénybe, kiemelt helyekre, akik jól „el tudják adni” magukat. Ez részben igaz, és legtöbbször csak ideig-óráig működtethető. Figyeljük meg azokat, akik hosszú távon megbecsültséget élveznek: ők valódi szakértői az adott témának. Mélyedjünk el abban, amivel foglalkozunk, soha ne elégedjünk meg a felületességgel. Különösen legyen igaz ez, ha Isten dolgaival foglalatoskodunk.

Tudatosan mélyítsük ismereteinket a bibliai kijelentésekkel kapcsolatosan, kössük össze azokat a mindennapokban fellelhető információkkal, legyünk naprakészek a társadalmi folyamatokat illetően. Legyenek értékes gondolataink, megoldásaink, válaszaink önmagunk, családunk, illetve a környezetünkben élő emberek számára.

A hónap kérdései

Elmondhatják-e rólam a környezetemben élők, hogy munkámban az egyik legkiválóbb szakember vagyok (legyen szó bármilyen foglalkozásról)? Tudok-e értéket vinni mindazokba a tevékenységekbe, amelyekkel foglalkozom, vagy csak „letudni” akarom azokat? Hogyan képzem magam nap mint nap? Milyen területeken rendelkezem naprakész információkkal, és melyek azok, ahol még fejlődnöm kell? Mit teszek konkrétan ezért a fejlődésért?

A hónap imája

Uram, kérlek figyelmeztess mindig, hogy melyek azok a területek, ahol fejlődnöm, változnom kell. Segíts, hogy kiválóságra törekedjek az élet minden területén, hogy ne kelljen szégyenkezned miattam! Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!