15 tonna segélyszállítmányt juttatott a Baptista Szeretetszolgálat Kárpátaljára

378

A háború első napjától juttat el a Baptista Szeretetszolgálat adományokat Kárpátaljára, hogy enyhíteni tudja a kialakult élelmiszerhiányt. Tegnap hét teherautónk kelt át a határon mintegy 12 tonna segélyszállítmánnyal, a héten további három tonna rakományt vittünk partnerszervezeteinknek. Beregszász mellett egy Rivnéből menekült árvaházat is meglátogattunk.

Fáradhatatlanul tevékenykedik a Baptista Szeretetszolgálat a háború miatt kialakult helyzetben. Határainkon belül Tiszabecsen látunk el szolgálatot, információs és segélypontot üzemeltetünk. Több ezer menekült embernek segítettünk már szállást találni vagy épp továbbutazni.

Emellett folyamatosan juttatunk el Kárpátaljára segélyszállítmányokat, a héten 15 tonna adományt vittünk kárpátaljai szervezeteknek. Az adományok leginkább tartós élelmiszerből, konzervekből, tésztából, cukorból, édességből, üdítőből, higiéniai termékekből és takarókból álltak, melyek ezúttal nagy részben a Hell cégcsoportnak köszönhetők.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Beregszász mellett meglátogattak egy árvaházat is, 32 menekült kisgyerek lelt itt biztonságra.

· A rivnei baptisták árvaházában élő gyerekek a rakétatámadások alatt hat napig éltek a pincében, mielőtt útra keltek Beregszász felé – meséli Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. – Megdöbbentő volt látni a gyerekek és a nevelők békességét, örömét. Pedig menekülniük kellett, napok óta hajdinán éltek – ha volt hozzá tej, akkor azzal, ha nem, hát vízzel. Húst jó ideje nem láttak, így különösen hálásak voltak a magyar húskonzervekért és egyéb élelmiszer-adományokért, melyekkel most egy ideig el tudják látni a gyerekeket.

Kérjük, adományával segítse ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat! Pár kattintással online adományozhat: www.baptistasegely.hu/adomanyozas

Pénzadományát „Ukrajna” közleménnyel a UniCredit 10918001-55555555-55555555-ös számlaszámon is fogadjuk.

Hívhatja a 1355-ös baptista adományvonalat (Baptifonról az emelt díjas hívások aktiválása szükséges hozzá)! Hívásával 300 forinttal támogathatja az ukrajnai háború érintettjeit.