Yes, yes, yes!

Immár 4. éve sikeresek az angol és német bibliai táborok

1944

Főbb számok a táborokról:
Ebben az évben a Szeretetszolgálat, a baptista iskolák és gyülekezetek szervezésében 26 tábort szerveztünk (21 angol és 5 német) az alábbi városokban: Nyírbogdány, Kaba, Szigetszentmiklós, Pécs, Szombathely, Téglás, Püspökladány, Velence, Agárd, Seregélyes, Miskolc, Tahi, Szentendre, Hatvan, Vásárosnamény, Debrecen, Sárosd, Pilisvörösvár, Tiszaszalka.

img_46917 országból 105 önkéntes érkezett, hogy a segítségünkre legyen a nyelvtanításban és az örömhír megosztásában (USA, Németország, Ausztria, Svájc, Lettország, Brazília és Dél-afrikai Köztársaság).

Az egész napos táborok egyhetes turnusokban három héten keresztül zajlottak a különböző helyszíneken.

Összesen 1218 7–18 év közötti gyermek táborozott velünk.
A táborozók, segítők, tolmácsok és tanárok között több mint 2000 Bibliát osztottunk szét.

Mit adnak a gyerekeknek a táborok?

img_4656Nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek megtanuljanak kommunikálni – ha kézzel-lábbal is – egy nem magyar anyanyelvű emberrel. Nyitottabbak, segítőkészebbek lesznek. Élvezik a nyelvtanulást játékos formában, és bibliai történeteket hallhatnak angol, német nyelven.

Minden alsó tagozatos gyermek kapott egy képes Bibliát. Volt a táborozók között egy fiú, aki nem ment ki játszani a gyerekekkel a szabadidőben, hanem már az első napon elkezdte olvasni ezt a képes Bibliát. A tábor végére elolvasta mind a 250 történetet. Ez egy csoda! A szülők egyike azt mondta a táborozás végén: – Azért szeretjük a tábort, mert a gyerekek biztonságban vannak és szeretitek őket.

img_4719Hogyan látják a külföldiek a magyar viszonyokat? Miért jönnek vissza évről évre?
Valamennyien, akik az International Commission szervezésén keresztül jönnek Magyarországra, nagyon nagy áldásról számolnak be. Számukra egy csoda, hogy ma Magyarországon szabadon lehet iskolákban Jézusról és a hitünkről beszélni. Kiváltságnak tekintik, hogy a táborokon keresztül a hitükről és életükről úgy tehetnek bizonyságot, hogy közben angolul is tanítják a gyerekeket. Sokan vannak, akik évről évre visszajönnek és tanítják a gyerekeket.

Hogyan értékelik az iskolák és a gyülekezetek a táborokat?

Azt látjuk, hogy nagyon sok energiát, munkát és áldozatot kell befektetni, hogy eredményes és jó táborok legyenek. Ahol már voltak táborok korábban, ott gördülékenyen ment a szervezés. Sokat lehet tanulni egymástól, és Isten mindig megmutatta a hűségét és áldását az együttmunkálkodáson keresztül. Az egyik baptista iskola lelkésze így válaszolt arra a kérdésre, hogy legyen-e jövőre is tábor: Igen, igen, igen!

Köszönet a közreműködőknek: International Commission, Baptista Szeretetszolgálat, a Baptista Oktatási Központ (BOK) munkatársai, baptista fenntartású iskolák és gyülekezetek.

Köszönet Istennek, hogy sokakkal együttműködve lehetőséget ad ilyen szolgálatra.