Volt olyan nő, akit 5 ezer forintért adtak el

1781
Senki sem tudja pontosan, hogy hány rabszolga él ma Magyarországon. Több tízezren is lehetnek. Az ENSZ néhány éve 40 millió főre becsülte a prostitúcióra vagy munkára kényszerített emberek számát világszerte. A hazai szakemberek találkoztak olyan nővel, akit a férje adott el rabszolgának, mindössze ötezer forintért.

A testüket áruló örömlányok tinédzserként biztos, hogy nem erről az életről álmodtak, de ahol a nyomor és a kilátástalanság az úr, ott hamar árucikké válik az ember. Emberi méltóságától megfosztott, olcsó árucikké.

„Az emberkereskedelem nemcsak azt jelenti, hogy valakit eladnak és egy másik ember megveszi vagy elcseréli, hanem azt is jelenti, hogy ez egy folyamat, amelynek során az egyik ember a másikat kihasználja. Kizsákmányolja. Nem ad neki pénzt, dolgoztatja, kényszeríti, bántja, és mindent meg kell tennie, amit mondanak neki” – fogalmazott a Riasztásnak De Coll Ágnes.

A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni program vezetője hozzátetette, a modern kori szolgaságba sok minden belefér. A prostitúcióra való kényszerítés mellett a csicskáztatás, vagyis a ház körül végzett kényszermunka, a koldulásra kényszerítés vagy az öregezés, amikor a nyugdíjukért, lakásukért tartanak fogva időseket.

Részletek a Riasztás adásában:


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!