Magyarországon dr. Áder János köztársasági elnök a védnöke annak a klímaváltozással foglalkozó vitaverseny-sorozatnak, amelynek nemzeti döntőjére és díjátadó ünnepségére a Magyar Nemzeti Múzeumban 2021. május 27-én került sor. A „Climate of Change” elnevezésű projekt vitaversenye 13 európai országban, egy időben és hasonló szabályrendszer szerint került megrendezésre. Hazánkban a Baptista Szeretetszolgálat a házigazdája annak a versenynek, amit két korcsoportban, közép- és felsőfokú oktatási intézmények körében hirdettek meg. A nemzeti viták során a csapatok között kutatáson alapuló érvek és cáfolatok ütköztetésére került sor egy strukturált és egységes keretrendszerben, felkészült bírák részvétele mellett.

A viták tételmondatai az éghajlatváltozás hatásait, a fogyasztási szokásokból fakadó károsanyag kibocsátást és környezetszennyezést, valamint ezzel összefüggésben az elvándorlás hatásait vizsgálták, illetve a fentiek összefüggéseire hívták fel a figyelmet.

Összességében az „End Climate Change, Start Climate of Change”, röviden „ClimateofChange”, mint az Európai Unió által támogatott projekt, a Földet és az emberiséget érintő globális kihívásokra kívánja felhívni a fiatalok figyelmét. Magyarországon a 24 csapat 43 fordulóban, 126 fő részvételével angol és magyar nyelven mérte össze tudását.

A mai döntő házigazdai feladatait Ágai Kiss András sportújságíró vállalta, fellépett Mező Misi, a Magna Cum Laude együttes frontembere. A projekt magyarországi nagykövete Döbrösi Laura színésznő, a szervező Baptista Szeretetszolgálatot pedig Dr. Szilágyi Béla elnök és Gál Dávid ügyvezető igazgató képviselte a Nemzeti Múzeumban.