A világ legfontosabb és legbefolyásosabb emberei Mi vagyunk!

David King tanítás sorozata – Székesfehérvár, 2016. szeptember

2213
Fotó: Búza Péter

Egy nagyon különleges és élményekben gazdag 10 napos időszakon lehetünk túl a Székesfehérvári Baptista Gyülekezetben. David King és felesége, Linda, az angliai Poole városából érkeztek hozzánk már nem először abból a célból, hogy az előre leegyeztetett témakörökben, az Úr vezetését és kijelentéseit elkérve szolgáljanak felénk.

Az alkalmak szeptember 25-én kezdődtek a vasárnapi istentisztelettel, majd egész héten át délután 6 órától a gyülekezeti nagyteremben folytatódtak. Ezen kívül szolgáltak még mind a fiatalok, mind a szépkorúak felé, a záróalkalomra pedig október 2-án vasárnap délelőtt került sor. David King szolgálatának célja az, hogy felkészítse és segítse a testvéreket Krisztusban teljessé lenni (Kol. 1:28).

A tavalyi előadássorozat mottója most is előkerült, mely szerint ” A vízió nélküli ember jövő nélküli ember, és a jövő nélküli ember mindig vissza fog térni az ő múltjához”. Az idei tanítások témái azt járták körbe, hogy miként tudjuk megélni a jelenünket úgy, hogy a jövőnk Isten szerinti legyen, s hogy miként tudjuk megvalósítani magunk között a Királyság Kultúráját. Az egész sorozatot összetartotta az a gondolat, mely szerint Isten úgy tekint ránk, mint „a világ legfontosabb és legbefolyásosabb embereire, akik ma a föld nevű bolygón élnek”. Ezt nem biztos, hogy sokan elsőre így is gondoljuk magunkról, ezért David gyakran emlékeztetett bennünket arra, hogy senki sem rendelkezik pontosan azokkal az emberi kapcsolatokkal, amelyekkel mi rendelkezünk és amelyekben meg tudjuk élni a Királyság Kultúráját.

De mi is ez a Királyság Kultúrája?

A Királyság Kultúrája egy olyan prófétai perspektívából megélt életet jelent, amelyben nem a világi, hanem az Isten szerinti prioritásokat, értékeket, célokat és álmokat éljük meg, s amely nem egyezik meg a minket körülvevő kultúrával, hanem egy teljesen másik valóságot takar. (Máté 6,33) Ebben a kultúrában az Isten által adott álmok, vágyak és célok rendkívül fontosak, éppen ezért nem szabad engednünk a sátán hazugságainak (túl elfoglalt vagyok/túl sok fájdalom ért/túlságosan félek..), amelyek megfosztanak minket attól, hogy álmodjunk, mert a vízió nélküli élet/kultúra/közösség a romlásba halad (Péld.29:18).

Szilárdan kell ragaszkodnunk ahhoz az igazsághoz, hogy mi nem a félelem és a halál, hanem a szabadság és az élet Lelkét kaptuk! Méghozzá ugyanazt a Lelket, amely feltámasztotta Krisztust a halálból! Ha ez a Lélek vezérel minket, akkor valóban Isten fiai vagyunk és Isten bennünk működő kegyelmének ereje sokkal többet képes tenni, mint amit mi elbírunk képzelni, szavakba tudunk önteni vagy el merünk gondolni (Efézus 3:20).
Istennek ez a csodálatos kegyelme pedig kiérdemelhetetlen, megingathatatlan, végtelen, mely soha nem fogy el és mely ránk is kiárasztatott! S ha ebben élünk, akkor nem a világi kultúrát irányító félelmek, szégyen és törvénykezés lelkületében fogunk élni, hanem a szabadság, a szeretet, a szentség és az egymás megbecsülésének kultúrájában, ahol mindenki szabad és mer önmaga lenni és amelyben egymást felemeljük és ünnepeljük.

David esti tanításaiban sorra vette a Királyság Kultúrájának leglényegesebb összetevőit: a tanítványképzés mibenlétét, a szeretet és kegyelem kultúrájának egymás felé való megélését, a megszentelődést, a tisztelet és megbecsülés kultúrájának gyakorlati kifejezéseit, valamint kibontotta a „megbüntethetetlenség” kultúrájának felszabadító igazságát.

Az az imám és vágyam, hogy ezek a kinyilatkoztatások Isten kegyelme által falakat és magaslatokat ledöntő erővel bírjanak a saját és mindannyiunk életében, és hozzanak valódi szabadságot a hétköznapjainkban megélt kapcsolatainkba és szerepeinkbe egyaránt.

Rajtunk keresztül pedig hatással legyenek egész nemzetünkre…

A tanítások hangfelvételei meghallgathatók a gyülekezet honlapján: http://baptistafehervar.hu/a-vilag-legfontosabb-es-legbefolyasosabb-emberei-mi-vagyunk/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!