Idén július 19. és 24. között került megrendezésre Tahiban a körösvidéki kerületi tábor. Legtöbben Békésről és Gyuláról érkeztek, de csatlakoztak hozzánk Békéscsabáról, Kondorosról, Kétsopronyból, Kétegyházáról, Méhkerékről, Köröstarcsáról, Újkígyósról és Kárpátaljáról gyerekek és felnőttek egyaránt. Összesen százan töltöttük együtt ezt a hetet. Az 58 gyermeket fiatal segítők, tanítók és szülők kísérték el a tahitótfalui baptista táborba.

A héten Dávid történetét mutattuk be a gyerekeknek az esti tanítások és délelőtti csoportfoglalkozások során. Minden este más lelkipásztor foglalta össze Dávid életének egy-egy szakaszát úgy, hogy az a kisebbeknek is érdekes és érthető legyen. Kiss Illés, Bócsa Roland, Merényi Zoltán, Beke László és Takács Zoltán lelkipásztorok tartották az esti alkalmakat. A csoportfoglalkozásokon óvodáskortól egészen ifjúsági korosztályig személyre szabottan, tanítókkal beszélhettük át az éppen aktuális történetet. 

A tanítás mellett rengeteg érdekes és szórakoztató programmal készültünk a gyerekeknek. Reggelente egy átmozgató torna várta a korán kelőket. A reggeli után szintén játékos és táncos mozgásra volt lehetőség a beszélgetések előtt. Ebéd után sportolni lehetett a tábor területén, de választhatták a gyerekek a kézműves foglalkozást is. Volt foci, tollaslabda, pingpong, csocsó és röplabda. Vacsora után következett az éneklés, ahol a fiatalok tanítottak vidám énekeket, és ezután az esti tanítást hallgattuk meg. Ezek mellett mindennap készültünk több különleges programmal is. A gyerekek kipróbálhatták az egy perc és nyersz játékokat, szerepeltek a láthatatlan színházban, bajnokságokon versenyeztek, buborékfocizhattak, lámpacsatáztak és számháborúztak. A fiatalok pedig bowlingoztak Szentendrén. Az igazán bátor táborozók hajnalban túrázhattak a Vöröskőre. Szerdán ellátogatott a táborba a szentendrei gyülekezet dicsőítő csapata. Pénteken kirándultunk Visegrádra, a kisebbek a várat járták körbe, a felsősök pedig a bobpályát próbálták ki.

A péntek esti záróalkalmat Takács Zoltán békéscsabai lelkipásztor tartotta. A táborozókat megtérésre hívta, és aznap este rengeteg döntés született. A gyerekeket és a felnőtteket egyaránt megérintette a tanítás. A hetet egy nagy tábortűzzel és énekléssel zártuk. Szombaton rengeteg új élménnyel és baráttal indulhattunk haza.

Hálásak vagyunk Istennek és a szervezőknek ezért a gazdagon megáldott hétért, annak az üzenetéért és gyümölcséért. Reméljük, hogy hamarosan újra átélhetjük ezeket az élményeket.