Van új remény! Karácsonyi evangelizációsorozat Debrecenben

2158
Tóth Sándor lelkipásztor igét hirdet Debrecen Főterén
Koli Mikulás
Koli Mikulás

Gyülekezetünkben, a debreceni Új Reményben folyamatosan imádkozunk az Úrtól kapott nyitott ajtókért városunk polgárainak az örömüzenettel való elérésében. Aztán „valahogy” minden évben, főleg karácsonykor egyre több lehetőséget, meghívást kapunk a városunkban, hogy képviseljük az Úr üzenetét… Ennek nagyon örülünk, és most is égő szívvel készültünk a rendezvényekre. A város több pontján hirdethettük a megváltás örömüzenetét. Sokféle korosztály számára rendeztük meg az alkalmakat, ezért igyekeztünk érdeklődési körük szerint kapcsolódni hozzájuk Isten vezetését kérve mind bölcsességben, mind erőben, mind szeretetben.

„Koli Mikulás” az egyetemen

kolimikulasA Debreceni Egyetem különösen fontos számunkra több okból is. Egyrészt gyülekezetünk jó néhány tagja végzett a falai között, másrészt ismeretes, hogy az egyetemre kerülő fiatalok közül többen a „züllött” környezet miatt elhagyják hitüket, és az ateizmus is jellemző sokakra. Harmadrészt, ami a legfontosabb, Isten szólt nekünk, hogy érjük el őket az evangélium üzenetével.

A „Koli Mikulás” egy évek óta létező szolgálat a gyülekezetünkben, és vicces hangvétele miatt sok egyetemista megáll szaloncukorért és egy poénos beszélgetésért a csapatunknál. Ha az Úr nyitott szívű fiatalokat vezet elénk, ott helyben azonnal megosztjuk az evangéliumot velük.

A Diószegi-szakközépiskola karácsonyi rendezvénye

dioszegi_1221-6Leendő autószerelők, fodrászok és más szakmákat tanuló diákok járnak a Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskolába. Hála Istennek, gyülekezetünkből ketten ott kaptak tanári állást, és a hétköznapokon is bemutathatják megélt hitüket a tinédzserek között. Ezen kívül a FÉK szolgálattal is jelen vagyunk az intézményben. Az iskola 2016 karácsonyán immár másodszor rendezte meg ünnepi műsorát gyülekezetünk termében, használva az ott rendelkezésre álló infrastruktúrát. A rendezvényen a diákok műsora mellett gyülekezetünk ének-zenei csoportja és lelkipásztora is szolgált az evangélium drága üzenetével a fiatalok és tanáraik felé. Az így ünnepi istentiszteletté formálódott két összejövetelen közel 400 diák és tanár hallotta a karácsony igazi üzenetét. Nagyszerű élmény volt velük együtt énekelni az Úr dicséreteit is.

Az idősek sem maradhattak ki

idosek_otthona_12_17-13Gyülekezetünk két éve tart minden hónapban istentiszteletet a debreceni nagyerdei idősek otthonában. Gondozóként ott dolgozó testvérünket szólította meg ezzel kapcsolatosan elsőként az Úr, aki az intézmény vezetőjének támogatásával folyamatosan beszélgethet reménységéről a bent lakókkal. Egyre több elesett idős ember látogatja alkalmainkat, sőt, egy kedves házaspár már gyülekezeti istentiszteleteinket is. Beáta néni az Úrtól már imádságra szólító elhívást is kapott, és szeretne bemerítkezni. A karácsonyi istentiszteleten több idős ember énekelte dicsőítőinkkel együtt az Úr énekeit, Isten pedig betölthette szívüket az élő reménység üzenetével, ami számukra egyet jelent az élettel. Sok örömet és test-lelki gyógyulást adott már nekik az Úr, de hisszük, hogy ez még csak a kezdet, és egyre nagyobb lelkesedéssel hirdetjük nekik is, hogy egyedül Krisztusban van a vigasztalás.

Karácsony a martinkaiakkal

martinka_1217-7Egy Matrinkán élő testvérünk és családjának példaadó élete nyomán hat éve minden karácsonykor kapunk meghívást a Martinkáért Egyesülettől, hogy szervezzünk istentiszteletet a falubeliek számára. 2016 karácsonyán az előző évihez hasonlóan már nem volt elég ülőhely a vendégek számára, úgy megtöltötték a Közösségi Ház rendezvénytermét. A karácsonyi igehirdetés mellett a gyerekek számára is volt bőven mondanivalónk. A debreceni Élet Gyülekezet bábcsoportja, a karácsonyi gyerekdaltanulás és foglalkoztatófüzet-osztás meglepően vidámmá és nyitottá tette a kicsik szívét is az Úr szeretete iránt. Az eseményen köszöntőt mondott Hajdúsámson alpolgármestere és református lelkésze is. A közös bejglizés az alkalom után idén sem maradt el, hiszen az Úr Jakab levelében a fizikai szükségek betöltésére is tanít minket, márpedig ebből sokaknak kijut Martinkán.

Egyórás adventi „műsor” Debrecen város főterén

foter_1222-4A város vezetése a „Jónak lenni jó!” programsorozat keretei között kért fel minket egy adventi műsorra a főtéren felállított színpadon. Természetesen az evangélium megosztására fordítottuk ezt az időt, igyekezve sokszínűen, sok aspektusból, az utcán didergő emberek számára is érdekesen átadni a megmenekülés útjának hogyanját. Volt zenés dicsőítés az Úr megmentő földre érkezéséről, karácsonyi témájú próza felolvasása, bábelőadás és igei köszöntés.

Az evangelizáció a karácsonyi rendezvénysorozat lezárulásával, Istennek hála, nem ért véget, hiszen még a gyülekezeti szilveszteri alkalom is evangelizációvá kerekedett, hiszen voltak Krisztust még nem ismerő vendégeink ez alkalommal is.

Dicsőség az Úrnak mindenért, és folytatjuk 2017-ben is, hiszen az Úr közel!

Kedves Olvasónknak is kívánunk az Úr drága kegyelmében gazdag új esztendőt és az evangélium diadalát sokak megmenekülésére!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!