„Válaszd az életet!”: miniszteri elismerés a segélyszervezet szakemberének

2636

Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetője miniszteri kitüntetést vehetett át június 24-én a szenvedélybetegek érdekében végzett munkájáért.

Idén több mint duplájára növelik a kábítószerezés megelőzésére fordítható költségvetési forrásokat, jelentette be Czibere Károly a kábítószer-ellenes világnapon tartott díjátadó ünnepségen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ünnepségen arról beszélt, a kormányzat fontos feladata, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik a függés elleni küzdelemben példaként állíthatók a többiek elé. Közölte, a díjazottak nap mint nap harcolnak, küzdenek, embereket mentenek. Az államtitkár az ünnepség után az MTI-nek kifejtette: a kábítószer-probléma kezelésére idén 351,5 millió forint fordítható, de a kormány további 390 millió forintot biztosít a nemzeti drogellenes stratégia ez év végéig szóló szakpolitikai programjára vonatkozó kormányhatározat megvalósítására.

Czibere Károly az ünnepségen a szenvedélybetegségek ellen fellépő embereknek és szervezeteknek odaítélhető Elige Vitam (Válaszd az életet!) díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket adott át. Kitüntetést vehetett át Bereczki Sándorné szociális munkás, Fekete Zsuzsa újságíró, Kassai-Farkas Ákos addiktológus és Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetője.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott tíz szakember, valamint a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ közössége, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet XXIII. kerületi addiktológiai központjának közössége és a Szegletkő Gyermekotthon szakmai közössége.

Az ENSZ-közgyűlés határozata alapján 1988 óta június 26. a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a droghasználat veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Magyarországon 1997 óta tartják meg hivatalosan a kábítószer-ellenes világnapot.

(Forrás: MTI)