2023. október 29-én mérföldkőhöz érkezett a gyomaendrődi Élő Remény gyülekezetplántálás: Szabó Zoltánt presbiterré és Szabó Tímeát diakonisszává avatták.  

Isten legelső lépésként egy igén keresztül vezette Gyomaendrődre Zoltánt és feleségét, Tímeát. Ezután nem sokkal Zoltán kapott egy munkalehetőséget is, így négy lányukkal 2021 februárjában a településre is költöztek. Zoltán a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (röviden: BTESZ) Új Esély Központ Gyomaendrőd szenvedélybeteg és pszichiátriai beteg nappali ellátásvezetőjeként kezdett dolgozni, és azóta is kitartóan végzi ezt a szolgálatot. Eleinte a munkatársi körben tartottak áhítatot, majd az ellátottak felé is elkezdték a szolgálatot. A BTESZ is mindenben támogatásukra volt. A plántálás első vasárnapi istentiszteleteiben akkori lelkigondozójuk, Kis Illés lelkipásztor és felesége szolgált, sokat köszönhetnek nekik a plántálás elindításában. Tímea 2022 februárjában lelkigondozóként kezdett dolgozni az intézményben, egy évvel később pedig a BTESZ dél-alföldi missziós koordinátora lett.  

A plántálás a legtöbb segítséget az Élő Remény Baptista Gyülekezettől kapja, a veresegyházi testvérek már a kezdetektől kitartóan, rendszeresen szolgálnak a gyomaendrődi alkalmakon. Testvéreink egyértelműen tapasztalják, hogy a Szentlélek munkálkodik a városukban. 2023. június 25-én hat bemerítkezővel bővültek, így plántálásuk 13 tagúvá vált. 

2023 októberében elérkezettnek látták az időt arra, hogy Zoltánt presbiterré, Tímeát diakonisszává avassák. Az ünnepi alkalmon az Élő Remény Gyülekezet lelkipásztorai szolgáltak, Bacsó Benjámin igével, Baranyi Barnabás László dicsőítéssel. Az avatási szertartást Gyaraki László Zsolt, a Békési Baptista Gyülekezet vezetője, presbiter, az országos Presbiteri Tanács tagja vezette, majd testvéreinkért a jelen lévő vezetők együtt imádkoztak.  

Hordozzuk imádságban a gyomaendrődi gyülekezetplántálást, Zoltán és Tímea szolgálatát! Zárásképp Istentől kapott vezérigéjüket idézném: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” (Ézs 43,18–19) 

Némethné Jancsó Katalin


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286