Valaki mondja meg… SZEBIN 2014

1016

„Keresd a csendet a mindennapi nyüzsgésben; Isten akkor tudja átadni azt az üzenetet, amit Neked szán.”

A Szegedi Baptista Ifjúsági Napokat (SZEBIN) idén március 28. és 30. között rendeztük meg. Már szeptembertől kezdve lelkesen készülődtünk a konferenciára; sokat imádkoztunk, kértük Isten vezetését a szervezésben. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy építi fel Isten a konferencia alappilléreit, és hogy milyen egyetértésben tudtunk dolgozni a háttérben.  Töretlen erővel alakítottuk át a helyszínt a kezdésre, ahol a hétvége folyamán több mint 300 résztvevő fordult meg. Az ország különböző pontjairól érkeztek a fiatalok.

A hétvége folyamán sok üzenetet kaptunk Istentől. A pénteki előadás keretén belül a következőket tanulhattuk meg:

– Értelmezd a jeleket! Légy (te magad) jel! Állíts jeleket!

– El Shaddai azt jelenti: Mindenre elég. Vagyis: Isten MINDENRE ELÉG! Neked is mindenre elég? Bizony új kihívás elé állított minketFloch Gábor a prédikációjával. Újra kell tanulnunk ennek a mondatnak az erejét, valamint azt, hogy kell mindezt gyakorlatba ültetni.

– Legyen meggyőződésed, és szokásod, hogy „Igen”-t mondasz Istennek.

A szombat délelőtti előadások és a délutáni színes programok után az esti tanítás alkalmával Szenczy Sándor szavai által épülhettünk:„Te semmit nem tehetsz, de az, akit behívtál az életedbe, meg tud változtatni más életeket! Nekem kisebbé, Istennek nagyobbá kell válnia.” Erre az alkalomra a város lakossága közül többen eljöttek, ők vagy a személyes meghívások által, vagy a plakátok, illetve az internetes eseményen keresztül értesültek a programról. Az evangelizációs alkalom végen közel 30 résztvevő döntött az Úr mellett, akiket lelkigondozók vettek pártfogásba, és több százan élték át a megújulást azon az estén.

A konferencia záró napján, vasárnap Balogh Barnabás a következőre hívta fel a figyelmünket: „Nézzétek meg az áldást, egyenként! Lássátok az Ő kezét, hogy mennyi jó ér titeket!”

Isten áldása kísérte végig az egész hétvégét, és bár testileg elfáradva, de lelkileg megújulva hagytuk el vasárnap a konferencia helyszínét.