2021. augusztus 29-én bemerítési ünnepély volt a Szegedi Baptista Gyülekezetben.

„Az Úr azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok! Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! – így szólt az Úr.” (Jer 1,7)

Ezt az igét kapta a 12 éves Virág Annabella, amikor azt fontolgatta, hogy be kéne merítkezni, vagy várjon még, mert túl fiatal. Annabella hívő családban született, a szülei a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai. Arról tett bizonyságot, hogy a családban minden este együtt olvassák a Bibliát, és imádkoznak. Hatéves korában adta át életét az Úr Jézusnak. Isten csodálatos módon szólította meg őt, hogy ne szégyellje a fiatalságát, hitét, meggyőződését az emberek előtt, és olyan szokatlan dolgot tegyen, hogy az Úr Jézus parancsára bemerítkezzen.

Balogh Barnabás lelkipásztor testvér a Mt 3,13–17 alapján beszélt bemerítő Jánosról és Jézus keresztségéről, amely példa számunkra. Nagy kihívás volt Jánosnak a tiszta, bűntelen rokonát, Jézust bemeríteni. Nagy kihívás számunkra is, amikor tudjuk, hogy az Isten gyermekei vagyunk, mire hívott el Isten, és engedelmeskedünk neki mindenáron.

„Az Istennek való engedelmességnek mindig jutalma van, és Isten különleges közelségében megérthetjük az ő szavát, az ő hívását”, mondta testvérünk prédikációjában a népes gyülekezetnek és a vendégeknek. Isten különös bátorságot adott Annabellának, aki felvállalta, hogy egyedül teszi meg ezt a fontos lépést.

A bemerítés után az édesapa, Virág Tibor köszöntötte lányát a 2Tim 1,7–14 igékkel, amelyekkel arra bátorította, hogy bátran vallja meg hitét az iskolában, ne szégyellje a Krisztus evangéliumát, és az igét mint kincset őrizze meg szívében. Ezzel a fiatalokat is bátorította hitük felvállalására a környezetükben, hogy Isten országát építsük és az ő nevét dicsőítsük minden helyen.

Hálát adunk Istennek, hogy igéje elő és ható, és hisszük, hogy lesznek még a közeljövőben mások is, akik követik az Úr Jézust.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!