Ünnepi és más programok a Kölcseyben

3055

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolájában nagyszerű programok sorát rendezték az elmúlt időszakban. Levelük ezekről tudósít.

„A tanév során a Diákönkormányzat egyik legjelentősebb rendezvénye a „Karácsony hete” témahét. Az iskolai adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdetét veszi számunkra az ünnepi készülődés. Az adventi várakozás másik fontos eleme az óriási fenyő megérkezése az aulába, melyet a tanárok és a diákok közösen díszítenek fel. Az adventi hetekben a suli rádióban karácsonyi zene szól minden szünetben, az osztályok ünnepi díszbe öltöztetik tantermeiket. A téli szünet előtti 4 hét minden hétfő reggelén iskolánk lelkésze, Beke László az adventi időszakhoz kapcsolódó iskolarádiós műsorral segítette az ünnepre hangolódást. A programsorozat leglátványosabb része a megnyitó ünnepség, ahol kicsik és nagyok zenés műsorral köszöntik a karácsonyt.

Az adventi időszak utolsó két hete számtalan meglepetést és együtt töltött időt jelent iskolánk valamennyi tanulójának és dolgozójának.

A teljesség igénye nélkül felvillantunk néhány rendezvényt iskolánk életéből:

Színházlátogatás Budapesten

2017. december 5-én a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából lehetőségünk nyílt színházlátogatásra. Ezen a napon a 2.b és a 3.b osztály reggel útnak indult Budapestre. A Vidám Színpadon A kis herceg című színdarabot tekintettük meg. A varázslatos előadás után a kis csapat a Parlamenthez látogatott el, ahol a gyönyörű épület mellett megcsodáltuk az ország karácsonyfáját is. Rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza. Itthon pedig maga a Mikulás várta a gyerekeket és a tanító néniket is.

Jó tanuló, jó sportoló díj

Városunkban hosszú évek óta kedves hagyomány a „Jó tanuló, jó sportoló” díj meghirdetése és ünnepélyes átadása. Büszkék vagyunk rá, hogy az iskolánk tanulói közül az elmúlt évben Szilvás Gabriella, Kormos Krisztián, Turcsányi Dorina és Miklósi Róbert érdemelték ki ezt a szép kitüntetést. Csak az egészen kiválóak kaphatják meg ezt az elismerést, mert a feltétel 4,8 tanulmányi átlag és a sport területén legalább megyei szintű verseny esetén, a dobogós helyezés. Ezt és a „Jó sportoló” díjat még 12 kölcseys diák vehette át 2017. december 12-én a város polgármesterétől!

Látogatás a tornyosi testvériskolában

December 13-án négy tanulóval mentünk a Szerbiában lévő Tornyosra. Évek óta ápolunk testvériskolai kapcsolatot az ottani iskolával. Az iskolanapi program keretein belül karácsonyi műsort nézhettünk meg a helyi művelődési házban. Délután, karácsonyi kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Az együtt töltött nap közös élményeiért köszönettel tartozunk a tornyosi kollégáknak és a diákoknak, akik a megszokott vendégszeretettel fogadtak bennünket.

Robotika bemutató

Az EFOP-3.2.1-15-2016-00001 számú, „Tehetségek Magyarországa” című projekt keretében robotika bemutatót tartott iskolánkban Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa, a baptista robotika tehetséggondozó műhely vezetője és tanítványai. Tanulóink számára tartottak bemutatót, ahol a gyerekek testközelből figyelhették meg a robotokat, beszélgethettek a budapesti robotika csapat tagjaival.

Mobil Planetárium a Kölcseyben

A digitális planetárium új lehetőséget teremt arra, hogy megismerjük a csillagos égbolt jelenségeit, megértsük az égi jelenségek hátterében lévő természeti törvényeket. A planetárium amellett, hogy lehetőséget ad az égi jelenségekben való gyönyörködésre, mint például a bolygók, csillagködök, távoli galaxisok, segít a Világegyetemről és a körülöttünk lévő világról kialakított képünk bővítésére, mélyebb megértésére. Nagy élményt jelentett közel 300 tanulónak az öt előadás, mely bemutatta a csillagképeket, a bolygókat, ezen égitestek mozgását, a Föld különböző pontjairól nézve, a digitális technikának köszönhetően teljes kupolás, térhatású filmekkel.

Színház az aulában

December 15-én nagyon szép meglepetésben volt részünk. Nagyhalászi testvériskolánk, a Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói és tanária „Noel” című adventi műsorunkat mutatták be az aulában. A 200 fős nézőközönség nagy tapssal jutalmazta az énekes-táncos produkciókat és a színjátszókör által előadott jelenetet. Köszönjük valamennyi közreműködőnek a felejthetetlen élményt.

Cipősdoboz-akció

Több éves hagyományainknak megfelelően idén decemberben is nagy lelkesedéssel gyűjtöttük a cipősdoboz ajándékokat. Nagy örömünkre 190 db igényesen összeállított, szép ajándékdobozzal lephettük meg a Tiszaroffon élő rászoruló gyerekeket.

Nyolcadikosaink közreműködésével megajándékoztuk a Százszorszép Tagóvoda kisgyermekeit az óvodásoknak szánt ajándékcsomagokkal.

Karácsonyi Cirkusz-látogatás

December 20-án 40 diákunk a Fővárosi Nagycirkusz „Csodagömb” című előadáson. A cirkusz látványvilága, a színvonalas műsor lenyűgözte diákjainkat. Az előadáson lovak, artisták, elefántok és légtornászok léptek fel. Minden néző ajándékkal tért haza erről a különleges napról.

Legyen szebb az ünnep!

Iskolánkban tanul egy olyan diák, aki súlyos betegséggel küzd. Pedagógusaink, tanulóink és a szülők kampányt indítottak annak érdekében, hogy minél több adomány gyűljék össze Bencének és családjának. Mindenki önzetlenül segített, aki csak tudott, hogy gondtalanabbá, meghittebbé tegyük számukra az ünnepeket.

A család látogatásáról készült egy film a T1 Televízió munkatársainak segítségével.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!