Szeptember 4-én rendezték a Bárka Baptista Óvoda megnyitó ünnepségét Erdőkertesen. A rendezvényen beszédet mondott Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Pásztor László, Erdőkertes polgármestere, Mile Ferenc, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió elnöke, illetve Bacsó Benjámin, az Élő Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora.

Az ünnepi alkalmon Tóthné Tarcali Marianna óvodavezető köszöntötte az egybegyűlteket. Majd Gergely Ferenc Barnabás református lelkipásztor nyitotta meg imádsággal az ünnepséget. Ezután közös éneklésen vehettek részt kicsik és nagyok, amit Baranyi Barnabás, az óvoda lelkigondozója vezetett. Majd a köszöntések következtek.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő beszédében elmondta: „Nagy jelentősége van az óvodának. Amikor az ember ránéz egy megújított épületre, azt is látja, hogy egy épület önmagában semmi, a gyerekek és az óvodapedagógusok töltik meg értelemmel. Nem mindegy, hogy egy óvodát milyen tartalommal töltünk meg. Innen egy református óvoda kiköltözött, de beköltözött egy baptista óvoda, ami egy szellemiséget fog megalapozni és továbbvinni. Szülőként pedig az a legfontosabb, ha a gyerekeinket biztonságban tudhatjuk. Kívánom a gyermekeknek és a szülőknek is, hogy érezzék itt nagyon jól magukat” – zárta beszédét a képviselő.

Pásztor László polgármester beszédében kiemelte, az óvoda által „egy újabb színfolttal gazdagodik Erdőkertes”. Mile Ferenc, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió elnöke elmondta: „Ünnepnap a mai, üde színfolt. Hiszen olyan hamar létrejött ez az óvoda, ami eddig példa nélküli. Ehhez pedig sokak jó szándékára volt szükség. Nagy öröm lesz a közös munka. (…) Nevelésre van szükség ahhoz, hogy a gyermekek tehetsége, a bennük rejlő lehetőségek, a búvópatak felszínre törjön. A célunk, hogy az ide járó gyermekek örömmel menjenek haza az óvodából.”

Bacsó Benjámin, az Élő Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora a Szentírást idézte:

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” (Jer 29,11)

Bacsó Benjámin kiemelte: „A reményteljes jövő elkezdődött, de ezért nap mint nap dolgozni kell.” Ennek áldásáért imádkozott a lelkipásztor. Majd az imát követően megköszönte Tóthné Tarcali Marianna óvodavezető eddigi és ezutáni munkáját, illetve a munkatársi csapat odaadó segítségét az előkészületekben. 

A beszédeket követően a Bárka „vitorláját” húzták fel, melyen a gyerekek kéznyomai díszelegnek. A meghívott vendégek egy fát is elültettek, emlékezve arra, hogy valami új kezdődött el az óvoda alapításával. Az ünnepséget állófogadás zárta.

A Bárka Baptista Óvoda két csoportjában 50 gyermek vesz részt, akiket a szakképzett pedagógusok családias környezetben, gyermekcentrikusan, az egyéni igényeknek megfelelően fejlesztenek. Az óvoda szemléletmódja, hogy az egyéni sajátosságok figyelembevételével, a szülőkkel együttműködve neveljék a gyermekeket, akiknek a hitükből fakadó alapértékeket is továbbadják, melyek többek között a tisztelet, a szeretet, az együttműködés és az elfogadás.

Az óvoda fenntartója a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, mely több mint tízéves múlttal rendelkező, országos szociális szervezet. Az óvoda lelki hátterét az Élő Remény Baptista Gyülekezet biztosítja.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!