Ülésezett a Magyar Evangéliumi Szövetség elnöksége

1908

A Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz elnöksége 2016. november 14-én tartotta soron következő tanácskozását Cinkotán az Evangélikus Missziói Központban.

Az elnökségi megbeszélésen D. Szabó Dániel tiszteletbeli elnök, dr. Kovács Géza tiszteletbeli elnök, Szeverényi János elnök, Horváth István főtitkár, Dani Eszter alelnök, László Viktor alelnök, dr. Mészáros Kálmán alelnök, Kapocs Attila külügyi titkár vett részt (Szuhánszky T. Gábor alelnök kimentését kérte).

Az ülés kezdetén Mészáros Kálmán Pál apostol szavaival bátorította a részvevőket az evangélium elkötelezett hirdetésére és Isten országa igazságainak meghátrálás nélküli képviseletére az 1Korinthus 2,1–5 alapján.

Ezt követően Szeverényi János és Horváth István számolt be az Európai Aliansz Portugáliában megtartott közgyűléséről. Az európai tanácskozás középpontjában a menekültválság és a keresztényüldözés drámai kérdései álltak. Ennek megoldásában a tagországok, köztük természetesen a magyarországi evangéliumi keresztények aktívabb segítségét is várják a jövőben.

László Viktor az Ez az a nap! rendezvényiroda által a Budapest Kongresszusi Központban megszervezett ’56 él! című emlékműsorról számolt be, amelynek nagyon komoly pozitív visszhangja volt, úgy a mintegy kétezer résztvevő részéről, mint a médiában és a kormányzatban egyaránt. Ezen a rendezvényen az Aliansz vezetői közül D. Szabó Dániel, Mészáros Kálmán és László Viktor is felszólaltak.

A BalatonNET ez évi tapasztalatairól, jövő évi terveiről, valamint az Aliansz Nyári Szabadegyetem (BalatonNET plusz) elképzeléseiről Kapocs Attila számolt be.

Javaslat hangzott el egy 2018 nyarától induló, a BalatonNET programcsaládjába illő szakkonferencia indítására nézve Aliansz Nyári Szabadegyetem néven, ahol teológushallgatók, lelkészek, misszióvezetők kapnának gyakorlatias képzést a vezetéselmélet, a lelki formálódás és a missziológia területén.

A jövő évi programok között szó esett az Aliansz-imahét január 8-án 17 órakor tervezett országos megnyitó istentiszteletéről, amit a Kiscelli utcai Metodista Központ kápolnájában szeretnénk megtartani.

A tavasz folyamán Európa jövője – a jövő Európája címmel teológiai műhelyt szervezünk Piliscsabán február 21-én. A tavaszi elnökségi ülésünket pedig Egerszalókon tartanánk meg március 20–21-én.

Az Aliansz 2017. évi közgyűlését előreláthatóan május 2-án tartjuk meg a Szilágyi D. téri Református Egyházközség közösségi termében.
Dani Eszter záró igei gondolataival és imaközösséggel fejeztük be tanácskozásunkat.

Legyen Isten gazdag áldása a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) további szolgálatán! Soli Deo gloria!

Dr. Mészáros Kálmán
a Magyar Evangéliumi Szövetség alelnöke